Pred časom so napovedali, da se bo ameriška igralka Whoopi Goldberg, ki v filmih Nune pojejo upodablja protagonistko Deloris Van Cartier, za muzikal Nune pojejo na londonskem West Endu znova prelevila v pevko.

Ameriška igralka je dejala, da ji je projekt Nune pojejo zelo ljub in ji je žal, da ne bo mogla nastopiti. Foto: Reuters
Ameriška igralka je dejala, da ji je projekt Nune pojejo zelo ljub in ji je žal, da ne bo mogla nastopiti. Foto: Reuters

Producenti so zdaj sporočili, da premiero muzikala zaradi pandemije zamikajo na julij in avgust 2022. Whoopi Goldberg takrat v njem ne bo mogla nastopiti, piše britanski BBC.

Po prvih napovedih bi moral biti muzikal o pojočih nunah v gledališču Eventim Apollo na West Endu na sporedu že lani poleti, nato so ga zamaknili na letošnje poletje, po novem pa muzikala ne bodo uspeli postaviti na oder vse do prihodnjega poletja. Zato se bodo morali odpovedati tudi Whoopi Goldberg v vlogi pevke, ki se kot priča pri umoru pred mafijo skrije med nune.

Nune plešejo za West End pripravljajo že nekaj let
Ameriška igralka je dejala, da ji je projekt Nune pojejo zelo ljub in ji je žal, da ne bo mogla nastopiti. Je pa dodala, da se bodo s produkcijskimi partnerji še naprej trudili ustvariti izjemno predstavo z izjemno novo zasedbo. "Veselimo se, da jo bomo lahko predstavili, ko jo bo mogoče izvesti varno za vse nastopajoče, delavce v zaodrju in gledalce," je njene besede povzel BBC.

Koproducent Jamie Wilson je povedal, da novo različico muzikala Nune pojejo za West End pripravljajo že nekaj let, z Whoopi Goldberg pa sta zavezana temu, da bosta produkcijo v Veliki Britaniji tudi izpeljala, še piše BBC.

V muzikalu naj bi v vlogi matere prednice nastopila tudi britanska igralka Jennifer Saunders.