Med gradnjo je bil Titanik največji parnik na svetu, potonil pa je med prvim potovanjem čez Atlantik v nedeljo, 14. aprila 1912. Foto: EPA
Med gradnjo je bil Titanik največji parnik na svetu, potonil pa je med prvim potovanjem čez Atlantik v nedeljo, 14. aprila 1912. Foto: EPA

Občinstvo gledališča Mayflower v Southamptonu je zatem zapustilo dvorano, večina je kljub skrajšani različici izvedbe odšla domov dobre volje, poroča BBC.

Titanik je na pot krenil 14. aprila 1912
Na oder je takoj po sesutju prihitel napovedovalec, ki je pretresenemu občinstvu razložil, da dogodek prekinjajo iz "zdravstvenih in varnostnih razlogov". Uprizoritev v Southamptonu je sicer sovpadla s 106. obletnico slovitega prvega dne potovanja čez severni Atlantski ocean in potopa, ki se je zgodil 14. aprila 1912. Angleška čezoceanska ladja je trčila v ledeno goro, bila pa je znana po vsem svetu, saj je bila med gradnjo največja na svetu.

Izvršni producent Michael Ockwell je ob ponesrečeni izvedbi dejal: "Saj ni moglo uspeti ... očitno se nismo mogli izogniti ironiji."

Tiskovni predstavnik gledališča pa je v pojasnilu javnosti zapisal, da je sicer odpadel velik kos ometa, da pa ni ni šlo za "velik gradbeni problem". Dodal je še, da so "z mislijo na igralsko ekipo raje odpovedali drugo polovico predstave."

Sprva mislila, da gre za del nastopa
Claire Cleaver
, ki se je udeležila premiere skupaj z nečakinjo, je dejala, da je sprva mislila, da gre za del nastopa. "Najprej je bilo precej zastrašujoče, saj nismo vedeli, kaj se dogaja, toda ekipa Mayflower je ravnala zelo dobro in zato ni bilo panike," je povedala za BBC in dodala, da se ji zdi "ironično, saj gre za prvo izvedbo Titanika v naših koncih, in ta se je kar sama potopila. Bila je fantastična predstava, zato smo bili razočarani, da je ne moremo videti v celoti."

Mnogi od obiskovalcev so se o trenutku dobesednega in fiktivnega odrskega potopa razpisali tudi na družbenih omrežjih. Ena od obiskovalk je na Twitterju vprašala, ali bi se morali ob odhodu iz dvorane po nesreči postaviti v vrste in oblikovati urejeno čakalno vrsto, določeno tako, da se najprej rešijo najprej ženske in otroci.

Vrnitev na odre po popravilih
Gledališče je sporočilo, da nihče ni bil poškodovan, predstava pa naj bi se po načrtih na spored vrnila po popravilih stropa in odra. Obiskovalci bodo dobili nove vstopnice, imeli pa bodo tudi možnost, da jim gledališče povrne denar.

Muzikal Titanik ima bogato tradicijo, na Broadwayu so ga prvič uprizorili leta 1997. Takrat je osvojil več nagrad tony, tudi za najboljšo glasbeno točko.