Tadej Toš se sprašuje, kdo je bil Hamlet v resnici. Foto: Mestno gledališče Ptuj
Tadej Toš se sprašuje, kdo je bil Hamlet v resnici. Foto: Mestno gledališče Ptuj

Tadej Toš se je z eksistencialnimi težavami princa Hamleta boril že v glavni vlogi v spektaklu Stroj Hamlet, ki ga je režiral Samo M. Strelec, v produkciji Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Zdaj pa je igralec Toš po isti drami Williama Shakespeara napisal še avtorski monolog, ki ga predstavlja v Stari steklarski na Ptuju. Dramaturg Toševe avtorske predstave je Rok Vilčnik.

V predstavi Hamlet se Toš med drugim vpraša, kdo sta bila pravzaprav William Shakespeare in Hamlet, kaj je gnilega v deželi Danski in zakaj je znana fraza "biti ali ne biti" vprašanje. Toš išče odgovore tudi na druga vprašanja. Zakaj je Hamlet napisal pesmico o Ofelijinih prebelih grudih? Zakaj Hamlet svojemu stricu reče mama? Zakaj Hamlet reče Ofeliji, naj gre v samostan? Zakaj Hamlet izgovori "slabost, ime ti je ženska"?

Tadej Toš v predstavi Hamlet, katere producent je Mestno gledališče Ptuj, predstavi nekoliko drugačen pogled na Shakespearovega junaka. Igro vseh iger, kot velikokrat označujejo Hamleta, Shakespearovo najdaljšo igro, odigra Toš sam: kratko in jedrnato. Naredil je predstavo, ki je polna preobratov v slogu "stand-up" komedije, cepljene z rock'n'rollom.