Eden od optimistov je Lado Bizovičar. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eden od optimistov je Lado Bizovičar. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Premiera bo nocoj ob 20. uri. Kot so poudarili v teatru, je predstava ravno zaradi nastanka v času izbruha covida-19 zelo aktualna.

Igralci se srečajo na spletu. "Na srečo niso sami, ampak v družbi čudovitega občinstva, ki jih s pomočjo čudes moderne tehnologije lahko spremlja v varnem zavetju domače televizije ali službenega računalnika," so o uvodu interaktivne spletne komedije zapisali v Siti teatru.

"Gojko, Rifle in Lado si zadajo lahko nalogo: rešiti vse svoje in svetovne probleme – če se da, kar po spletu. Težava je seveda v tem, da imajo preveč dobrih idej in premalo samokritike," so še zapisali v gledališču in poudarili, da bo zato potrebna pomoč občinstva.

Foto: SiTi Teater
Foto: SiTi Teater

V času, ko so gledališča zaprta, so bili v Siti teatru primorani začeti razmišljati zunaj običajnih okvirjev ustvarjanja in se prilagoditi razmeram, je zapisala direktorica SiTi Teatra BTC Ana Kajzer. Kot je pojasnila, so k nastajanju interaktivne spletne komedije pristopili na Bizovičarjevo pobudo. Predstava je zasnovana le za uprizoritve v živo po spletu.

Nova interaktivna izkušnja zabave
Takšne produkcije se v Sloveniji po besedah Ane Kajzer ni še nihče lotil, zato predstavlja velik izziv za vse vpletene. "Z njo želimo v času vsesplošne prepovedi prireditev ponuditi novo interaktivno izkušnjo zabave, ki bo iz varnega zavetja domače televizije ali službenega računalnika dostopna najširšemu občinstvu," je še poudarila Ana Kajzer in dodala, da morda tak način dolgoročno predstavlja celo mejnik v slovenski industriji zabave.