Uradni naziv Bolšoj teatra je Državni akademski Veliki teater Rusije. Foto: AP
Uradni naziv Bolšoj teatra je Državni akademski Veliki teater Rusije. Foto: AP

Na igralca je padel del kulise med izvajanjem opere Sadko ruskega skladatelja Nikolaja Rimskega - Korsakova. Nekaj gledalcev je sprva mislilo, da je nesreča del predstave, nato je nekdo na odru zaklical, naj pokličejo reševalno vozilo in da je na odru kri, so sporočili iz tiskovne službe gledališča.

Po navedbah prič naj bi se igralec z odra odpravil pri napačnem izhodu. Ob pregledu videomateriala se je izkazalo, da ga je pod sabo ujel del scenskega okrasja, ki se je spuščalo na oder, in ga stisnil do smrti. Moskovske oblasti so sporočile, da so sprožili preiskavo, da bi ugotovili natančne okoliščine nesreče, navaja Associated Press.

Šlo naj bi za 37-letnega igralca Jevgenija Kuleša, ki se je ansamblu Bolšoja priključil v letu 2002. Nekaj prič dogodka je ponesrečenca poskušalo oživiti, vendar brez uspeha, še poroča BBC.

To ni prva nesreča v znamenitem Bolšoj teatru, ki se ponaša s skoraj 250-letno tradicijo. Leta 2013 je po padcu v prostor za orkester pod odrom umrl violinist Viktor Sedov, ki je bil več desetletij član orkestra te gledališke hiše.