V predstavi režiserja Vita Tauferja nastopajo v vseh vlogah, razen ene, moški. Foto: Žiga Koritnik / SMG
V predstavi režiserja Vita Tauferja nastopajo v vseh vlogah, razen ene, moški. Foto: Žiga Koritnik / SMG


Pohujšanje v dolini šentflorjanski Ivana Cankarja je premiero doživelo leta 2011 in tedaj na Borštnikovem srečanju prejelo kar dve nagradi, in sicer ena je šla v roke Janje Majzelj za vlogo Zlodeja, Empera3zzu in Barbari Pavlin pa za oblikovanje maske.
"Vse kaže in mnogotera znamenja pričajo, da se je prikradlo pohujšanje v dolino šentflorjansko," na začetku Cankarjeve nesmrtne farse oznani presvitli župan šentflorjanski. Pohujšanje pa se je prikradlo, in to zdaj že drugič, tudi na oder Slovenskega mladinskega gledališča. Režiser Vito Taufer Cankarjevo "največjo hudobijo" postavlja po eni strani poudarjeno realistično in skoraj do črke upošteva predlogo, po drugi pa poskrbi za svojevrsten odmik, saj vse vloge, razen ene, igrajo moški.

Nagradno vprašanje:

Kako je ime učitelju v drami Pohujšanje v dolini Šentflorjanski?

Vaše odgovore pričakujemo do petka do 12. ure na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si s pripisom Pohujšanje v dolini šentflorjanski. Podelili bomo tri pare kart za predstavo 21. 2. v SMG-ju

V predstavi igrajo Blaž Šef, Uroš Kaurin, Dario Varga, Ivan Godnič, Ivan Peternelj, Matej Recer, Ivan Rupnik, Matija Vastl, Sandi Pavlin k. g., Željko Hrs, Robert Prebil, Boris Kos, Uroš Maček ter Janja Majzelj.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.