Britanska igralka Lesley Manville na podelitvi nagrad leta 2018. Foto: EPA
Britanska igralka Lesley Manville na podelitvi nagrad leta 2018. Foto: EPA

V njem bo komik Jason Manford predstavil najlepše trenutke z zadnjih podelitev, poroča The Guardian.

"Kljub težkim časom za našo gledališko skupnost se veselimo, da bomo občinstvu lahko ponudili izjemno praznovanje svetovno priznanega britanskega teatra, ki smo ga v zadnjih desetih letih počastili z nagradami olivier," je povedal izvršni producent nagrad in izvršni direktor Združenja londonskih gledališč Julian Bird.

Manford bi sicer moral povezovati slovesnost v dvorani Royal Albert Hall v Londonu, zdaj zaradi novih razmer pa pripravlja enourni program, v katerem bo obudil spomin na podelitve nagrad v zadnjih desetih letih. Prikazali bodo arhivske posnetke nastopov, govorov in praznovanj nagrajenih produkcij, kot so Sanjske punce, Hamilton, Levji kralj in Matilda.

Slovesnost bo verjetno potekala jeseni
Nominirance za nagrade olivier 2020 so razglasili 3. marca. Slovesnost, na kateri razglasijo nagrajence, so preložili in bo najverjetneje potekala jeseni. Največ, devet nominacij, je dobil muzikal & Juliet. Osem nominacij ima Goslač na strehi, ki ga je oživil Trevor Nunn, sedem pa novi ameriški muzikal Dear Evan Hansen.

Program bo predvajala mreža ITV v soboto, 5. aprila. Magic Radio pa bo istega večera od 18. do 20. ure predvajal svoje dvourno praznovanje.