Zlato žirafo sta prejeli predstavi Srečna hišica v produkciji Mestnega lutkovnega gledališča Reka in Zavrti tigra! v produkciji Pripovednega gledališča gdč. Bazilike.

Avtorica ideje in režiserka predstave Zavrti tigra! je Katja Povše. Foto: PRIPOVEDNO GLEDALIŠČE GDČ. BAZILIKE
Avtorica ideje in režiserka predstave Zavrti tigra! je Katja Povše. Foto: PRIPOVEDNO GLEDALIŠČE GDČ. BAZILIKE

Program 31. Poletnega lutkovnega pristana, ki je potekal od 1. do 31. avgusta, si je ogledalo več kot 3300 obiskovalcev. "To je dokaz, da ljudje zares potrebujejo kulturo in umetnost," so sporočili iz Lutkovnega gledališča Maribor (LGM).

Letošnja izvedba festivala je bila posvečena predvsem slovenskim nevladnim lutkovnim ustvarjalcem. Nastopilo je trinajst gledaliških skupin iz Slovenije, gostili pa so tudi dve iz Hrvaške, eno iz Srbije in eno iz Avstrije.

Izvedli so tudi zvočni sprehod Potepini
V okviru festivala so v enem mesecu pripravili 18 predstav, pet projekcij filmov in animiranih filmov, petdnevno lutkovno-glasbeno delavnico z zaključno produkcijo, ustvarjalne lutkovne delavnice ter zvočni sprehod Potepini.

V Minoritski cerkvi je bila na ogled razstava mariborske akademske kiparke Metke Kavčič in nato še resonančni performans arhitektonike telesnega in zvočnega Sonihanja v produkciji Emanata in LGM.

V Lutkovnem gledališču Maribor pa sicer že začenjajo novo sezono, ki so jo naslovili Na prepihu sanj. 24. septembra bo premierno uprizorjena predstava Bimberli v režiji in likovni podobi Roka Predina.

K vpisu abonmajev vabijo do 12. septembra.