Foto: arhiv skupine
Foto: arhiv skupine

Prekat, kot pravi gibalni kolektiv KUD Erato, je plesno-glasbeni performans, ki se idejno osredinja na odkrivanje, razumevanje in obravnavanje prostora. Izvedli ga bodo nocoj ob 20. uri v Skladišču Libertas, ki je nekdanje skladišče soli ob Izolskih vratih in postaja kulturno stičišče v Kopru.

Izvajajo ga Anastasiya Pruyidze, Valentina Tomažinčič, Nina Grmovšek Seljak in Andreas Doukas.

Glasbo v živo bo izvedel Gašper Torkar, svetlobo in sceno bo oblikoval Jaka Varmuž, dramaturgija pa je delo Francisca Tomsicha.

Foto: arhiv skupine
Foto: arhiv skupine

Kulturnoumetniško društvo Erato je bilo ustanovljeno junija 2004, zametke društva pa predstavlja Plesno gledališče Kulturnega centra Izola, pod katerim so delovali ustanovitelji KUD Erato že od leta 2000. Od vsega začetka društvo z različnimi dejavnostmi goji in promovira sodobni umetniški ples.

Članice in člani KUD-a Erato pravijo, da v plesu začutijo svobodo in veliko izrazno moč. Leta 2004 so začeli organizirano gojiti sodobni umetniški ples, kar jih je popeljalo v redne plesne vaje, plesno produkcijo, izvedbo intenzivnih seminarjev in podajanje plesnega znanja med ljudi.