Montypythonovci z igralko Carol Cleveland. Foto: EPA
Montypythonovci z igralko Carol Cleveland. Foto: EPA
"Hoteli smo preveriti, ali smo še smešni," pravijo. Foto: EPA

"Samo preverili bi radi, ali smo še smešni," so na novinarski konferenci v Londonu sporočili Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam in Terry Jones. Obljubili so, da bodo na nastopu, ki bo 1. julija v londonski dvorani O2, izvedli nekaj največjih uspešnic - s sodobnim nabojem. Vstopnice bodo na prodaj od ponedeljka, njihove cene pa se bodo gibale med 26 in 95 funti. Predstavo bo režiral Idle.

"Ljudje bi radi videli stare uspešnice, a nočemo biti predvidljivi," je povedal Cleese, ki je večkrat ponovil, da bodo vključili tudi nov material. Tako bi se menda radi izognili sicer veliki nevarnosti, da "občinstvo besedila pozna bolje od nas".

"To bo velik šov, skorajda muzikal," je še napovedal Idle, ki je omenil tudi sodelovanje koreografinje Arlene Philips. Ljubitelji lahko nekoliko pozneje pričakujejo tudi posnetek dogodka na DVD-ju.

Morebitni drugi nastopi še uganka
"To bo več kot le predstava, saj ljudje uživajo v tem, da nastopajo skupaj z nami," je še povedal danes 74-letni Cleese, ki ni hotel ne potrditi ne zanikati govoric, da bodo "enemu in edinemu" skupnemu nastopu sledili - še drugi. Težava naj bi bila sicer v tem, da se peterica zelo težko zbere na enem mestu, zlasti zaradi Gilliamovega filmskega angažmaja.

"Še zmeraj uživamo v tem, da smo skrajno trapasti," je povedal Palin, ki pravi, da je to še lažje, ko enkrat prestopiš 70. leto starosti.

Kolektiv Monty Python je v Veliki Britaniji na odru nazadnje nastopil pred 40 leti, tedaj še v družbi leta 1989 umrlega Grahama Chapmana.