Plesalki z gibi raziskujeta neotipljivost izvora. Foto: PTL
Plesalki z gibi raziskujeta neotipljivost izvora. Foto: PTL
Gibi avtoric ustvarjajo najrazličnejše napetosti. Foto: PTL

Predstava govori o izvoru, za katerega je značilna začetna neotipljivost in nevidnost. To idejo skušata plesalki prenesti na oder s pomočjo gibov, ki ustvarjajo napetosti in vibracije. Plesna predstava je nastala na podlagi raziskovanja gibalnih odzivov miselnih vzorcev in čustvenih stanj obeh plesalk, ki sta proučevali povezanost med podobami in gibom.

Za glasbo je poskrbel Davor Herzeg, kostumografija pa je delo Mateje Benedetti.

O avtoricah projekta
Petja Stojkova, ki je na Novi bolgarski univerzi v Sofiji študirala baletno kompozicijo, je vodja, koreografinja, plesna pedagoginja in plesalka na Dune Dance Company iz Bolgarije. Od leta 2000 je direktorica nevladne organizacije Dance BG, dodatno pa se izobražuje na delavnicah buta, fizičnega gledališča in kontaktne improvizacije. Med njenimi nagrajenimi predstavami je tudi Movie 2000 v izvedbi Arabesque ballet iz Sofije.

Nataša Tovirac deluje kot koreografinja, plesalka in plesna pedagoginja v Ljubljani, ples pa je študirala na Vlaamse Dansacademie v Belgiji. V času svojega ustvarjanja je sodelovala tako z domačimi kot tujimi umetniki, med katerimi so Tanja Skok, Eca Dvornik, Nina Meško, Mark Tompkins, Meg Stuart in Nigel Charnock.