Žan Koprivnik, Minca Lorenci in Blaž Dolenc. Foto: SNG Maribor/Damjan Švarc
Žan Koprivnik, Minca Lorenci in Blaž Dolenc. Foto: SNG Maribor/Damjan Švarc

Uprizoritev je nastala po dramskem besedilu, ki ga je leta 2019 napisal Rok Vilčnikrokgre. Dogajanje poteka na poštnem uradu, ki je bil včasih komunikacijski center, danes pa je samo še eden od členov v verigi že tako prenasičene potrošniške obsedenosti. Delo med drugim preizprašuje postavko časa, ki na poštnem uradu na koncu sveta teče počasneje.

Fantazma in hrepenenje po nekem drugem življenju
Po besedah režiserja Juša A. Zidarja gre na intimni ravni za zgodbo o posameznikih, ki živijo realnost, ta pa jih frustrira, zato sta edino, kar jim preostane in s čimer se hranijo, fantazma in hrepenenje po nekem drugem življenju, ki se morda nikoli ne zgodi. "Gre torej za zgodbo o tem, kako nam življenje odteka v iskanju hipnih rešitev, da bi začasno osmislili temeljno nezadovoljenost s stvarno realnim v čakanju na neko drugačno življenje nekoč," je še dodal režiser.

V predstavi igrajo Žan Koprivnik, Blaž Dolenc, Gregor Podričnik in Minca Lorenci. Scenograf in oblikovalec svetlobe je Branko Hojnik, svetovalec za gib Gregor Luštek, kostumografka Tina Bonča, skladatelj Jurij Alič, lektorica Mojca Marič in asistentka scenografa (študijsko) Nika Curk, so še sporočili iz mariborske gledališke hiše.

Nevsakdanje, neklasično in moderno
Festival Infant poteka v organizaciji Kulturnega centra Novi Sad. Razvil se je iz festivala Malo pozorje in predstavlja spoj nevsakdanje gledališke interpretacije, neklasičnega pristopa k igralskemu izražanju in modernemu jeziku teatra. Festival, ki se bo sklenil 5. septembra, je oblikovan z željo, da odpre novi prostor za izmenjavo kulturnih vrednosti s svetom in omogoči enakovreden kontekst za kreativno energijo mladih ustvarjalcev.

Četverica predstav v tekmovalnem programu
V tekmovalnem programu so poleg mariborske uprizoritve še Spektakl Studia za sodobni ples iz Zagreba, Golmanov strah od penala Srbskega narodnega gledališča Novi Sad in Kao da kraj nije ni sasvim blizu Bitef teatra iz Beograda. V žiriji ob slovenskem scenaristu in režiserju Nejcu Gazvodi sedita še profesorica baleta in koreografinja Ista Stepanov ter gledališki in filmski igralec Nenad Pećinar.

Absurdno tragična komedija Pošta (28. februar 2020)