V celjskem gledališču organizirajo Dneve komedije. Foto: MMC RTV SLO
V celjskem gledališču organizirajo Dneve komedije. Foto: MMC RTV SLO
Žlahtna komedija Popolni tujci velika zmagovalka 29. Dnevov komedije

Na letošnjih Dnevih komedije, ki jih pripravljajo v celjskem gledališču, bo nagrajena komedija Roka Vilčnika Pravi heroji prikazala vsakdan z vsemi našimi napakami in pomanjkljivostmi z nekoliko drugačne perspektive in na humoren način.

Drama 14 dni Gorana Vojnovića pa duhovito obravnava zgode in nezgode zakonskega para v času popolnega zaprtja javnega življenja ter posledice omejitev.

Holokavst, spolna identiteta in novodobni kapitalizem
Prva premiera v novi sezoni bo dramatizacija romana In podgana se je smejala izraelske avtorice Nave Semel, ki odpira vprašanja o vzrokih in posledicah holokavsta. Sodobni angleški dramatik Mike Bartlett se v drami Klinc ukvarja z vprašanjem spolne identitete, medtem ko drama Dolg avtorice Alexandre Wood obravnava odnos med materjo in hčerjo v času novodobnega kapitalizma.

Moliere za konec in Jurčič za otroke
Za konec sezone bo občinstvo razvedril komediografski velikan Moliere s svojo večno aktualno in zabavno komedijo Scapinove zvijače. Gledališče Celje pa tudi v novi sezoni prinaša nekaj za najmlajše, in sicer Kozlovsko sodbo v Višnji Gori slovenskega klasika Josipa Jurčiča, na ogled katere so vabljeni tudi odrasli, so še zapisali v SLG-ju Celje.