Na spletu so odprli tudi žalno knjigo, ki je dostopna na tej povezavi.

Nevenka Koprivšek se je rodila 1. junija 1959 v Ljubljani. Leta 1983 diplomirala na šoli za gledališče, gib in mim Ecole Jacques Lecoq v Parizu, po študiju pa je igrala v različnih gledaliških skupinah in projektih v Parizu in New Yorku. Foto: Nada Žgank
Nevenka Koprivšek se je rodila 1. junija 1959 v Ljubljani. Leta 1983 diplomirala na šoli za gledališče, gib in mim Ecole Jacques Lecoq v Parizu, po študiju pa je igrala v različnih gledaliških skupinah in projektih v Parizu in New Yorku. Foto: Nada Žgank

Obenem so sporočili, da ji bodo na javni površini v Ljubljani posvetili drevo, Mestni občini Ljubljana pa bodo predlagali, da po njej poimenuje eno izmed novih ljubljanskih ulic.

Že več kot 60 zapisov
V spletni žalni knjigi je že več kot 60 zapisov, ki med drugim poudarjajo njen prispevek k sodobni umetnosti in neodvisni kulturni sceni v Sloveniji. V Bunkerju še napovedujejo, da ji bodo v slovo pripravili dogodek ob njenem rojstnem dnevu, to je 1. junija.

Sorodna novica Umrla je ustanoviteljica zavoda Bunker Nevenka Koprivšek

Nevenka Koprivšek se je poslovila v 62. letu starosti. Bila je "nenadomestljiva persona slovenske in mednarodne kulturne krajine in neustavljiva promotorka sodobnih uprizoritvenih umetnosti, vizionarka ter aktivistka po srcu, z močnim občutkom za solidarnost in posluhom za potrebe mesta, umetnosti, umetnikov", so zapisali v Bunkerju.

Bila je umetniška direktorica gledališča Glej, ustanoviteljica Bunkerja – neprofitnega zavoda za izvedbo in organizacijo kulturnih prireditev ter pobudnica raziskave o prostorski problematiki kulture, ki je vodila v vzpostavitev novih umetniških prostorov, med njimi Stare mestne elektrarne – Elektra Ljubljana. Soustanovila je društvo Asociacija ter številne mednarodne kulturne mreže in iniciative.

Ustanoviteljica in soselektorica Mladih levov
Bila je tudi ustanoviteljica in soselektorica Mladih levov, enega pomembnejših festivalov sodobne uprizoritvene umetnosti v Sloveniji. Poleg tega je delovala kot certificirana učiteljica metode ozaveščanja telesa Feldenkrais.

Sorodna novica Sožalja ob smrti Nevenke Koprivšek, "državljanke sveta" na uprizoritveni sceni

Leta 2003 je prejela Župančičevo nagrado za izjemne dosežke v kulturi v mestu Ljubljana. Leta 2011 jo je francosko veleposlaništvo v Sloveniji imenovalo za vitezinjo reda umetnosti in leposlovja. Odlikovanje je prejela za umetniško delo in poglabljanje vezi med državama, saj je kot direktorica festivala Mladi levi razvila tesno sodelovanje s francosko umetniško sceno in številnim francoskim umetnikom omogočila nastop v Sloveniji.

Leta 2016 je dobila francosko odlikovanje častnik reda umetnosti in leposlovja.