Big Band RTV Slovenija bo na dogodku vodil dirigent Patrik Greblo. Foto: SOJ RTV SLO/Iskra
Big Band RTV Slovenija bo na dogodku vodil dirigent Patrik Greblo. Foto: SOJ RTV SLO/Iskra

Kot so sporočili iz teatra, ki je svoj prostor našel na obrobju ljubljanskega BTC, so med izvajalci, ki sta jim domača tako glasbeni izraz kot oder SiTi Teatra, Lado Bizovičar, Janez Bončina - Benč, Uroš Fürst, Janez Hočevar Rifle, Aleksandra Ilijevski, Jure Ivanušič, Jose, Romana Krajnčan, Uroš Kuzman, Vesna Pernarčič, Klemen Slakonja, Anja Strajnar, Polona Vetrih, Vesna Zornik in Mia Žnidarič.

Komedije, koncerti, impro, stand-up
SiTi Teater je stičišče gledaliških komedij, koncertov, predstav za otroke, stand-up večerov in impropredstav. Pohvali se lahko s 17 lastnimi gledališkimi produkcijami in koprodukcijami, med katerimi so uspešnice Fotr, Star fotr, TAK SI, Moja dežela, Mame, Divjak, Še vedno mame, Brade in Čakalnica, ter številnimi gostujočimi uspešnicami, kot so Jamski človek, Čefurji raus!, Od tišine do glasbe, Pijem, ker sem pač žejna, Boksarsko srce in Cucki. Ena od predstav, Mame, je tudi predloga za istoimensko TV-nanizanko, ki od lani nastaja v produkciji RTV Slovenija.

Nova sezona SiTi Teatra med drugim prinaša premiero monokomedije o di(v)jakih in (m)učiteljih Uroša Kuzmana z naslovom Profesor Kuzman mlajši, pred koncem leta pa še novo glasbeno komedijo Lada Bizovičarja in Jureta Karasa z naslovom Predstava za vse priložnosti.

Na oder se vračajo Čakalnica, Brade, Mame, Še vedno mame, Fotr, Jamski človek, TAK SI in druge uspešnice preteklih sezon. Stalnica programa ostajajo Sobotni dopoldnevi za najmlajše, improvizatorske predstave in široka ponudba koncertov.

"SiTi za dobro musko"
V sklopu koncertnega cikla SiTi za dobro musko, ki bo v letošnji sezoni v celoti akustičen, napovedujejo Siddharto, Rudija Bučarja in Hamota, Neisho, Neomi, Adija Smolarja in zasedbo Slon in sadež, v ciklu Big band@SiTi bodo kot gostje Big banda RTV Slovenija nastopili Ana Bezjak, Vox Arsana z Nino Strnad, Elevators, Trije tenorji in Mia Žnidarič, med zunajcikelskimi večeri pa so na program že uvrščeni promocijski koncerti zasedb Generator in Slo-blues.