Foto:
Foto:
Spominska plošča v koncentracijskem taborišču Kampor na Rabu.

Z zlatimi medaljami so se med slovenskimi oblikovalci okitili Rok Oblak (kuhalnik Mdula), Mojca Janželj Tomažič (celostna podoba BOF) ter Majda Kregar in Miha Kerin (spominska plošča v koncentracijskem taborišču Kampor na Rabu). Slednja sta prejela tudi nagrado BEDA, slovenski oblikovalci pa so prejeli še po dve častni pohvali (Janez Mesarič in IN.DI.GO za podstavke za namestitev zabojnikov za odpadke ter Slavko Marcen za namizno steklo Impilabile) in priznanji za dobro zasnovo (Arijana Gadžijev, Karla Murovec, Maja Ratajc in Ivana Žanko za Dve in pol dimenziji ter Urška Arlič za žakarske tkanine na temo Koža).

Letos so prvič podeljevali tudi nagrado RTV Slovenija, ki so jo namenili mladim slovenskim oblikovalcem. Letos jo za sestavljivo priložnostno ležišče Vikend prejme Vasja Andrej Ambrožič.

Nagrajenci iz tujine
Zlato medaljo je prejel še italijanski oblikovalec Roberto Pezzetta za prostostoječi pomivalni stroj Izzi, priznanje odličnosti ICSID sta dobila slovaška oblikovalca Peter Olah in Ivan Gavenda za brezžični komunikator Gotive H41, priznanje odličnosti ICOGRADA pa je šlo v roke hrvaške oblikovalke Zrinke Penava Dogan za zbirko darilnih škatel.

Častno pohvalo so prejeli še Mark Robson za sedež Fly, slovaški oblikovalci Erika Pussova, Jana Prokopova in Martin Šuchau za posebno športno oblačilo Liquidice, hrvaški umetnik Boris Ljubičič za plakat Dobrodošlo v muzej, Vladislav Rostoka za celostno grafično podobo Bienala ilustracije Bratislava 2003.

Priznanja za dobro zasnovo pa bodo domov odnesli še Ivana Fabrio za projekt vodne ure (Nizozemska), Krisztina Horvath in Orsolya Kurucz iz Madžarske za pisalno in risalno orodje za slepe Touchwriter, Ana Banić za bioluminescentno svetilko (Hrvaška) in Maxime Szyf za krsta za kremiranje in žara Soul Ash Solace.