Simon Macuh se predstavlja z delom Heksalog. Foto: Mestna galerija Ljubljana
Simon Macuh se predstavlja z delom Heksalog. Foto: Mestna galerija Ljubljana
Jaka Verbič & Tilen Sepič sta zasnovala MoBus. Foto: Mestna galerija Ljubljana

Tam je na ogled letna razstava dodiplomskih in podiplomskih študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) Univerze v Ljubljani. Akademija skupaj z Mestno galerijo obuja za 15 let prekinjeno tradicijo predstavljanja študentov akademije v javnem
institucionalnem prostoru.

Izdelki, ki predstavljajo ustvarjalnost slikarjev, kiparjev, oblikovalcev in restavratorjev, bodo v
galerijskih prostorih na ogled do 4. novembra. Kot poudarjajo na akademiji, predstavlja razstava pomembno dopolnitev in nadgradnjo rednih letnih zaključnih razstav, hkrati pa je tudi dobra priložnost za slovensko občinstvo, ki morda že pogreša v zadnjem času po svetu precej priljubljene razstave umetnikov na obzorju.

Pokukajmo v videoarhiv študentskih del
Postavitev, ki jo spremlja tudi katalog, vključuje še videoarhiv študentskih del, nastalih na ALUO od leta 1987 do danes. Gre za projekt, ki se od leta 2004 razvija pod vodstvom nekdanjih podiplomskih študentov videa Narvike Bovcon in Aleša Vaupotiča, in se predstavlja pod naslovom Mouseion Serapeion ALUO/AFAD.

Katalog popelje tudi po seznamu razstav, na katerih je bilo v zadnjih petih letih mogoče spremljati ustvarjanje ALUO-ja, seznaniti pa se je mogoče tudi s podobo, kakšen je njen delež pri popularizaciji mlade slovenske likovne umetnosti po Evropi.