Foto:
Foto:
Naslovnica stripa Matjaža Bertonclja.
Tomaž Lavrič, risbe za Diarejo (2001).

Akademskega kiparja, ilustratorja in animatorja Mikija Mustra najbolj poznamo kot avtorja nepozabnih Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje, uspešno pa se je ukvarjal tudi z animiranjem filmov. Poleg Mustra se v Stripartnici predstavljajo še Tomaž Lavrič, Marko Kociper, Matjaž Bertoncelj, Iztok Sitar, Romeo Štrakelj, Zoran Smiljanič in Kostja Gatnik.

Predstavitev stripa Matjaža Bertonclja
Ljubitelje stripa bodo razveselili tudi načrti o oblikovanju stripovske čitalnice v Ljubljani, v kateri naj bi bilo sprva okoli 4.000 stripov. V vrsti dogodkov, povezanih s stripom, pa se bosta v kratkem zvrstila dva.

Prvi bo predstavitev stripa Matjaža Bertonclja Eppur si muove: Quo vadis, Magnuslupus?. Ta bo v Stripartnici v petek, na predstavitvi pa bo mogoče izvedeti več o avtorjevem šestem samostojnem stripovskem albumu, ki je izšel kot prvi stripovski album nove izdaje revije Apokalipsa.

XEN - Drugačen na stripovski način
Sledila pa bo tudi predstavitev stripa XEN, ki je nastal med stripovsko akcijo Drugačen na stripovski način.

V okviru akcije je sedem izbranih avtorjev na delavnicah, ki so potekale oktobra in novembra pod vodstvom Cirila Horjaka in Borisa Bačiča, narisalo zgodbo, ki odseva kritično stanje duha v Sloveniji.

Predstavitev stripa bo 13. decembra ob 20.00 v prostorih društva Studioosem v Ljubljani.