Raziskuje minljivost, ustroj časa in kako se ta iz preteklosti preliva v sedanjost, je zapisala kustosinja Nina Sotelšek.

Foto: Galerija Krško
Foto: Galerija Krško

Fotografije, ki jih predstavljajo v Galeriji Krško, so nastajale daljše obdobje. "Gre za fragmente z umetnikovega potovanja po Moldaviji, za mimobežne posnetke in delce najintimnejših dogodkov v zavetju družinske celice."

Gre za fragmente z umetnikovega potovanja po Moldaviji, za mimobežne posnetke in delce najintimnejših dogodkov v zavetju družinske celice.

-

Razstava tematsko raziskuje odnos med otrokom in staršem, saj je Skubic v razstavljeni fotografski niz kot dialog s svojim delom vpeljal barvne dodatke svojih dveh hčera, še piše kustosinja.

Pripovednost njegovega dela se ne razkriva neposredno iz podob, pač pa fotograf operira z vizualno-asociativnimi prvinami in prispodobami ter sledi fotografski pripovedi, ki mestoma deluje avtobiografsko.

S črno-belim analognim fotografskim medijem

Skubic skuša svoje zamisli prikazati z vizualno močnimi podobami, ki vsebujejo prvine tujosti, distance, temačnosti in teže. Izraža se s črno-belim analognim fotografskim medijem, saj mu ta dovoljuje možnost časovne oddaljenosti in premisleka v ustvarjalnem procesu.

Videz njegovih fotografij kot njegov stalni ustvarjalni pripomoček, ki mu omogoča hipni odziv na dogajanje, določa fotoaparat Leica. Njegovo ustvarjalno delovanje pa ni odvisno od predhodno zastavljenega okvira, temveč na intuitivno zlivanje z okolico in ljudmi, ki mu pridejo naproti, je med drugim zapisala Nina Sotelšek.

Klemen Skubic se je leta 1982 rodil v Ljubljani. Pri svojem desetletnem poklicnem delovanju je na področju fotografskega medija ustvaril več zaključenih nizov. Njegovo delo so predstavili na fotografskih festivalih v Arlesu v Franciji in Tbilisiju v Gruziji ter na samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Razstava bo na ogled do 28. novembra.