Sicer je značilno, da je usoda stvaritev tega najslavnejšega uličnega umetnika običajno v rokah lokalnih oblastnikov – ali pa pač nepridipravov, ki se njegovih del samovoljno polastijo –, saj ti odločajo, ali bodo njegovi nezakoniti posegi v mestno infrastrukturo ostali tam ali ne.

Tokrat bo očitno drugače, saj kot je mogoče sklepati iz Banksyjevega pripisa ob objavljeni fotografiji stvaritve v domači kopalnici, bo o dolgotrajnosti tega dela odločila njegova žena.

Živahni "glodavski vandali" v kopalnici
Po novem njuno domovanje naseljujejo tudi v značilnem Banksyjevem slogu upodobljene podgane, ki razgrajajo po kopalnici. Ena izmed njih z rdečilom za ustnice na steno zapisuje dni, preživete v karanteni, druga s tačkami iztiska zobno pasto iz tube, naslednja nemarno urinira po straniščni deski in pokrovu, spet druga razsipava s trenutno eno dragocenejših dobrin – straniščnim papirjem. Kot je znano, umetnik pogosto uporabi lik podgane kot svoj alter ego.

Uspešno pritajen "kakovostni vandal"
Banksy je tudi tokrat svoje sveže delo objavil na svojem profilu na Instagramu, na katerem ima okoli 7,6 milijona sledilcev, s čimer je potrdil njegovo avtentičnost. Sicer se je pot tega britanskega uličnega umetnika začela v Bristolu, kjer naj bi se rodil. Samega sebe opisuje kot "kakovostnega vandala". Kljub številnim poskusom razkrinkanja mu je uspelo ohraniti svojo anonimnost.

S svojim uličnim ustvarjanjem, ki je mešanica pikrega političnega komentiranja, narejenega na vizualno dopadljiv način, je hitro zaslovel na medmrežju. Postal je izjemno zanimiv tudi za umetniški trg in tako se za novodobnega zbiralca umetnin "spodobi", da ima v svoji zbirki tudi kakega Banksyja.