Razstavo sestavlja več kot 60 fotografij, ki prikazujejo umetnikov vsakdan, piše spletni portal Art Daily. Otero (1931–2004) je precejšen del fotografij posnel med letoma 1961 in 1970, v poznih letih umetnikovega življenja.

Na njih je denimo Picassa mogoče videti pri pripravah njegove zadnje razstave keramike v Vallaurisu, pa tudi to, kako sprejema obiske svojih prijateljev in znancev, denimo Joana Miroja in Rafaela Albertija. Videti ga je mogoče z drugo ženo Jacqueline Roque in med slikanjem.

Čas po selitvi v vilo Notre-Dame-de-Vie
Picassov muzej v Malagi je Oterov arhiv pridobil leta 2005. Ta obsega več kot 1500 slik, vključuje pa tudi negative in diapozitive. Arhiv je pomemben dokument poznega obdobja Picassovega življenja, ko se je leta 1961 preselil v vilo Notre-Dame-de-Vie v bližini Mouginsa na jugu Francije.

Obenem bodo razstavljene tudi tri knjige iz zbirke muzeja s Picassovimi ilustracijami. To so Dos Contes z besedilom Ramona Reventosa, ki je leta 1947 izšla pri založbi Albor, Carmen Prosperja Merimeeja, ki jo je leta 1949 izdala Francoska biblioteka, in Tauromaquia o el arte de torear Joseja Delgada, ki jo je leta 1959 izdal barcelonski založnik Gustavo Gili.

Picassov muzej v Malagi je Oterov arhiv, ki obsega več kot 1500 slik, vključuje pa tudi negative in diapozitive, pridobil leta 2005. Foto: EPA
Picassov muzej v Malagi je Oterov arhiv, ki obsega več kot 1500 slik, vključuje pa tudi negative in diapozitive, pridobil leta 2005. Foto: EPA

V sklopu razstave je na ogled tudi film britanskega režiserja in producenta Phila Grabskyja z naslovom Mladi Picasso, ki je premiero doživel na lanskem filmskem festivalu v Malagi. Grabsky je pri snemanju filma sodeloval s Picassovimi muzeji v Malagi, Barceloni in Parizu. Pred kamero so spregovorili direktorji omenjenih muzejev, film pa prinaša tudi vrsto posnetkov mest, ki so ključno zaznamovala Picassovo umetniško kariero.