Foto: Aksioma
Foto: Aksioma

"Ta se zdi kot simulator sprehajanja (walking simulator) po vijugasti infrastrukturi dantejevskih krogov kiberprostora," je zapisala Maja Burja.

S projektom umetnik in oblikovalec Šiško nadaljuje eklektično raziskovanje estetik in medija videoiger, z razmišljanjem o alternativnih razmerjih med virtualnimi in fizičnimi prostori ter digitalnimi in materialnimi kulturami.

Znotraj limba čutne hiperstimulacije
"Ob vstopu v arkadnico se igralec poskuša orientirati znotraj prostorsko-časovne meglice, sledeč materialnim namigom – svetlobnim signalom, zrcalnemu zemljevidu in ritualističnim objektom. Ko pristopi k portalu, se spusti v neskončno kroženje znotraj limba čutne hiperstimulacije, prežetega z občutji konca in dizajnirano podobo pospešenega sveta. Izgubljen v črvinah peklenske neonske praznine s svojim glasom bije bitko z bolj in manj abstraktnimi podobami demonov našega časa. Ob prehajanju med nivoji – svetovi, igralec v krikih spozna, da je ključni agent tesnobe, ki poganja ta lore,
" je še zapisala Burja.

Sorodna novica Avtoportret: 57 sekund z Dorijanom Šiškom

Dorijan Šiško je grafični oblikovalec in multimedijski umetnik, čigar praksa sega tudi na področja videoiger, animacije, instalacij, gledališča ter VJ-anja. V svoji praksi se zanima za spekulativne, kritične, eksperimentalne in transmedijske vidike oblikovanja in umetnosti.

Prejel je dve Brumnovi nagradi in nagrado TRESK ter je član kolektivov Freštreš in Nimaš izbire. S svojim delom se je predstavil tudi na 34. Grafičnem bienalu Ljubljana – Iskra Delta.

Glasbo na njegovi najnovejši razstavi so ustvarili Msn Gf, Gabi98, Ascyth, Sin Aspirin, Fujita Pinnacle, Peter Ferlan in DJ Final Form. 3D-tisk je delo Luke Freliha, projekt pa je nastal v okviru iniciative za podporo mladim umetnikom U30+.

Razstava je odprta do 16. decembra.