Foto: EPA
Foto: EPA

Delo je bilo oktobra 2018 prodano za skoraj 1,1 milijona funtov, nato pa je nepričakovano spolzelo skozi spodnji rob okvirja, v katerem je bil skrit posebni rezilni sistem. Slika se je deloma razrezala na trakove, kar pa nove lastnice ni ustavilo, da bi nakup izvedla do konca.

"Nepričakovani dogodek, ki se je zgodil pred tremi leti, postala sem naključna, a privilegirana lastnica slike Ljubezen je v košu," je dejala zbirateljica. "To je bilo neverjetno potovanje, da sem bila del zgodbe enega najbolj znanih umetnikov na svetu, vendar je zdaj čas, da sliko izpustim."

Banksy seveda skozi rezalnik ni spusti katerega koli svojega dela – Deklico z balonom so Britanci leta 2017 izglasovali za najljubše umetniško delo.

Prvič pa se je pojavila na zidu ulice Great Eastern Street v Shoreditchu (vzhodni London) leta 2002, v galerijski različici akrila in barve v razpršilu na platnu pa štiri leta pozneje.

Po umetniškem performansku pa je dobilo delo novo ime Ljubezen je v košu ali Love is in the bin. Pristnost novonastale umetnine je s certifikatom potrdila družba Pest Control, ki sodeluje z Banksyjem.