Foto: Vodnikova domačija
Foto: Vodnikova domačija

Do 24. decembra je odprt tako v galeriji Vodnikove domačije kot na spletu. Tokrat bo ponudil na ogled in v nakup ilustracije trideset najvidnejših domačih ustvarjalcev in ustvarjalk, nekatere bo mogoče spoznati v spremljevalnem delu.

Foto: Vodnikova domačija / Facebook
Foto: Vodnikova domačija / Facebook

Na njem bodo tako originali kot podpisani printi omejenih in neomejenih serij, v okvirjih in brez, ilustratorjev od visoke starosti do mladih. Ponudil bo tudi izbor ilustriranih knjig sodelujočih avtoric in avtorjev, so sporočili z Vodnikove domačije.

Na sejmu bodo sodelovali Marta Bartolj, Zvonko Čoh, Trina Čuček Meršol, Tina Dobrajc, Ančka Gošnik Godec, Miha Hančič, Klara Jan, Marjanca Jemec Božič, Zala Kalan, Maja Kastelic, Samira Kentrić, Ema Kobal, Anka Kočevar, Manca Krošelj in Polona Lovšin.

Sodelovali bodo tudi Ana Maraž, Matija Medved, Eva Mlinar, Nina Mršnik, Silvan Omerzu, Andreja Peklar, Lidija Plestenjak, Tereza Prepadnik, Petra Preželj, Jelka Reichman, Hana Stupica, Peter Škerl, Gorazd Vahen, Meta Wraber in Ana Zavadlav.

Sejem bo dopolnil spremljevalni program tako za otroke kot odrasle. Prvi bodo lahko spoznali ilustratorko Anko Kočevar in se pod njenim mentorstvom preizkusili v ustvarjanju kolaža in magnetnih igrah. Z ilustratorko in poznavalko starih zemljevidov Evo Mlinar bodo na delavnici lahko ustvarjali pravljične zemljevide, s pisateljem Petrom Svetino pa bodo lahko skupaj izmišljevali zgodbe.

Decembrski sejem ilustracije na Vodnikovi domačiji

Del vsakoletnega sejma ilustracije so tudi sobotna druženja z avtorji in avtoricami. Ilustratorke Ana Zavadlav, Eva Mlinar, Maja Poljanc in Petra Švajger bodo razgrnile in predstavile proces dela svojih projektov.