Portal Brezžično brezmejno (Borderless wireless) je zasnoval Studio ButMaybe, ki je pripravil tudi grafično podobo EPK-ja, razvila pa ga je agencija Kumbe iz Trenta. Spletna stran je zaživela danes, torej 28. decembra.

Foto: MONG
Foto: MONG

Obiskovalci in prebivalci Goriške bodo z obiskom platforme spoznali vsebino, ki jo bodo pripravljali kulturni ustvarjalci, in hitro dostopali do vseh informacij o dogajanju v okviru EPK-ja. Prednost bo tudi ta, da bodo lahko obiskovalci svoja doživetja načrtovali in rezervirali na enem samem mestu.

Prihodnje leto bo stran dodatno obogatena z novimi vsebinami iz Nove Gorice, Gorice in širše. Med drugim bodo predstavljeni vsi projekti in novice iz programa EPK z zelo preprostim in intuitivnim pristopom za uporabnike. Več kot 12 mesecev vnaprej bo platforma že usklajena s standardi obveščanja in razširjanja informacij drugih evropskih prestolnic kulture.

Giulio Selvazzo, koordinator projekta iz združenja EZTS GO, je za Radio Slovenija dejal, da "maja oziroma junija prihodnje leto sledi druga faza, v kateri bodo v to platformo vključili še turistično ponudbo, torej katera doživetja ponuja to območje. Njihov cilj je, da bi obiskovalec strani s tremi kliki prišel do vseh informacij in bi lahko načrtoval svoj obisk. Leta 2025, ko bo spletna stran dokončana, pa bodo poskrbeli za njeno širšo promocijo. Načrtujejo, da bi določene dogodke prenašali tudi v živo prek spleta."

Po besedah novogoriškega župana Sama Turela si bodo prizadevali, da bo "ta spletna stran ostala tudi po letu 2025 in na enem mestu združevala vse, kar to čezmejno območje ponuja, od kulturnih, turističnih, športnih do gastronomskih dogodkov." Dodal je, da so na slovenski strani vključeni vsi turistični zavodi od Krasa do Idrije, vključno s Posočjem. Že v preteklosti so bili narejeni prvi poskusi, da bi taka spletna stran povezala dogajanje na območju Goriške na obeh straneh državne meje, a so bili doslej neuspešni.

Sorodna novica Mija Lorbek uradno (začasno) na čelo javnega zavoda GO! 2025

"Spletna platforma bo za nas kot prebivalce čezmejnega somestja ključnega pomena v tem, da nas bo končno povezovala v nekem skupnem napovedovanju dogodkov, skupnem zbiranju podatkov o destinaciji. Upam, da bo tudi pozneje prerasla v resnejšo vsebinsko platformo, ki bo nudila še dodatno ponudbo, morda tudi možnosti prodaje našim domačim pridelovalcem, obrtnikom in podjetnikom," je ob predstavitvi v preteklem tednu za STA povedala v. d. direktorja javnega zavoda GO! 2025 Mija Lorbek.