Foto: Živa dvorišča
Foto: Živa dvorišča

"Obenem pa polna življenja, smeha, zgodb, novih poznanstev, plesa, glasbe. So pisana in polna različnih vsebin, kjer vsak obiskovalec najde nekaj zase. Predvsem pa so prostor, ki ponuja lokalnim umetnikom možnost stika z domačim občinstvom," so zapisali organizatorji.

Program pripravlja Društvo Hiša!
Živa dvorišča bodo zaživela danes, dan pred začetkom Festivala Lent. Program, ki ga pripravlja Društvo Hiša!, oživlja z različnimi dogodki manj znane kotičke mesta. So del programa Festivala Lent, ki se uradno začne v petek. Do sobote bodo dogodki na Gosposki ulici 11, Krekovi 4, Vojašniškem trgu 6, Tyrševi 12, na Glavnem trgu ter v in pri Muzeju narodne osvoboditve Maribor.

Letos se Živa dvorišča osredotočajo na vid, vonj, dih, otip in okus. S pomočjo umetnosti in obrti bodo obiskovalcem po napovedih odprla čute, da bodo še lažje doživeli te edinstvene prostore mesta.

Foto: Živa dvorišča
Foto: Živa dvorišča

Društvo Hiša! sicer te dni v Mariboru gosti 20. MitOst Festival. Udeležuje se ga več kot dvesto gostov iz različnih držav, ki delujejo na področjih kulture, izobraževanja, turizma, urbanizma, gospodarstva in ekologije ter izvajajo mednarodne projekte.

Istočasno je Društvo Hiša! gostitelj srečanja Civic Europe inkubatorja za civilne iniciative, ki podpirajo razvoj lokalnih skupnosti.