Policista nameščata podarjeno solarno senzorsko svetilko. Foto: PU Novo mesto
Policista nameščata podarjeno solarno senzorsko svetilko. Foto: PU Novo mesto

"Vsako leto znova nas gane, kako veliko jim pomeni vsaj kratek obisk in prijazna beseda," so na PU-ju Novo mesto zapisali v sporočilu za javnost. S starejšimi občani so pokramljali tudi o tem, kako naj še bolje poskrbijo za lastno varnost in zaščitijo svoje premoženje. Če pa bi zašli v kakršno koli stisko ali potrebovali pomoč, naj pokličejo policijo, ki je vedno pripravljena pomagati in vedno se lahko obrnejo na njo.

Po njihovih navedbah je beseda tekla tudi o tem, po kakšnih poticah bo zadišalo med prazniki, gospodje pa so jim zaupali, kako uspešni so bili pri "kletarjenju" in sušenju klobas.

"Vsako leto znova nas gane, kako veliko jim pomeni vsaj kratek obisk in prijazna beseda". Foto: PU Novo mesto

Darilo v obliki solarnih svetilk

V letošnjem predprazničnem času so se odločili, da bodo del promocijskih sredstev namenili prav starejšim in jim nakupili solarne senzorske svetilke. Gibanje okoli hiše bo v temnih delih dneva, ki so v zimskem času neprimerno daljši, tako lažje in bolj varno.

"Dekleta in fantje v modrem, ki so vajeni, da se znajdejo v vsaki situaciji, so z veseljem zavihali rokave. Trem decembrskim dobrim možem, ki jim je menda bližje spuščanje po dimniku kot plezanje po lestvi in vrtanje, so priskočili na pomoč in na primerna mesta hiš in drugih objektov namestili luči," so zapisali na policiji.

Prijazen nasmeh in srčnost

Iskreni nameni, srčnost in prijazen nasmeh je dovolj, da nekomu polepšaš dan, zato si policisti s svojo gesto želijo k takšnim dejanjem spodbuditi tudi druge. "Vsi imamo v bližini nekoga, ki mu ves ta praznični rompompom ne prinaša le veselja, ampak zgolj poglobi občutek osamljenosti. In vedno je pravi čas, da odložite za trenutek svoje obveznosti in svoj čas namenite tistim, ki so v teh dneh osamljeni. Prijazen klepet in iskreno voščilo bo marsikomu polepšalo praznike in vrnilo upanje v dobro. Dobra dejanja se namreč čudežno hitro množijo, najbolj bogato pa nagradijo prav tistega, ki jih dela," so poudarili.

Na PU-ju Novo mesto bi si želeli obiskati še veliko več starejših, vendar za vse žal ni časa, saj jim to številne delovne obveznosti onemogočajo, so še zapisali.