Narava
slice
Vintgar preplavili turisti, stanje v prometu "nevzdržno"
300.000 obiskovalcev na leto, 11. februar 2018 ob 19:54 Soteska Vintgar je ena najbolje obiskanih naravnih znamenitosti Slovenije, ki jo letno obišče okoli 300.000 ljudi. Množičen obisk pa povzroča težave, ki jih občine zdaj poskušajo lajšati.
62
 • Uvedba krožnega enosmernega ogleda?
 • Civilna iniciativa zavrača trditve župana
 • V Ljubljani 20 cm snega, v Laščah 44 cm. Po nižinah se bo sneg obdržal vsaj 14 dni.
  130
  2. februar 2018 ob 18:54 Državo je prekrila snežna odeja, ki se bo še odebelila. Največ snega je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) zapadlo v osrednji Sloveniji, najmanj pa v severovzhodni.
  Zaradi vetroloma v državnih gozdovih za posek 1,1 milijona kubičnih metrov lesa
  10
  17. januar 2018 ob 15:32 Močan veter, ki je decembra lani prizadel različne dele države, je poškodoval drevje na polovici površine državnih gozdov in tudi prvotne ocene o potrebnem poseku so bile preskromne.
  Na Maršu za Muro in neokrnjeno naravo nasprotovali gradnji hidroelektrarn
  75
  6. januar 2018 ob 17:56 Udeleženci Marša za Muro med cmureškim mostom pri Tratah in Sladkim Vrhom so pozvali vlado, naj ne podpira za naravo pogubnih projektov, kot so hidroelektrarne. Zavzeli so se za neokrnjeno reko Muro.
  Fotozgodba: Leto, ko so pustošili orkani, potresi, vulkani ...
  36
  24. december 2017 ob 06:29 Tudi največjim skeptikom postaja iz leta v leto jasneje, da so podnebne spremembe resnične in da se jih ne da več ustaviti.
  V decembrskem vetrolomu poškodovano drevje v več kot polovici državnih gozdov Močan veter je na začetku decembra poškodoval 830 kubičnih metov drevja v več kot polovici državnih gozdov, so poudarili v družbi Slovenski državni gozdovi.
  3
  Ljubljanski vandali v zadnjih štirih letih 150-krat uničevali mlada drevesa V Ljubljani so v zadnjem času vandali poškodovali več mladih dreves, poškodbe pa se v vse večji meri pojavljajo na Poti ob žici od Šiške proti Brdu, v Tivoliju in Šiški.
  77
  Slovenski raziskovalci nagrajeni za odkritje nove vrste jamskega hrošča: "Neodkritih vrst je še ogromno" Štirje slovenski raziskovalci so nedavno dobili prestižno nagrado za članek, v katerem so opisali novo vrsto podzemeljskega hrošča.
  18
  Vulkan Agung na Baliju izbruhnil prvič po pol stoletja Pred izbruhom vulkana Agung na vzhodu Balija so iz okolice evakuirali 140.000 ljudi. Vulkan je bruhal pepel 700 metrov visoko, so sporočili iz indonezijske agencije za naravne nesreče.
  2
  Vlada skrajšala roke za nadomestila pri podlubnikih in zaostrila pogoje za nepremičninsko posredovanje Vlada je sprejela zakon o nepremičninskem posredovanju, s katerim naj bi dvignili kakovost nepremičninskih posrednikov.
  4
  Ali bo leto 2018 potresno leto? Število močnih potresov se bo prihodnje leto verjetno močno povečalo, opozarjajo geologi. Vzrok naj bi bila upočasnitev zemeljske rotacije.
  53
  Ribja populacija v Jadranu upada, kakšna bo usoda poklicnih ribičev? Ocene staležev nekaterih pomembnejših vrst rib v Jadranskem morju že več let kažejo na slabo stanje. Zaradi upada števila rib pa imajo težave slovenski poklicni ribiči, ki vse težje shajajo.
  29
  Radioaktivni rutenij-106 k nam najverjetneje prineslo iznad južnega Urala Radioaktivnega rutenija-106, ki ga je na začetku oktobra v zraku zaznala uprava za jedrsko varnost, ni več. Vsebnost je bila sicer tako nizka, da ni imela posledic za zdravje ljudi in okolje.
  66
  V avtomobilu prevažal živalske kadavre Mariborski policisti so v noči na ponedeljek na Pohorju v vozilu, v katerem so bili ženska in moški z območja Mislinje ter državljanka Hrvaške, našli kadavre divjadi.
  14
  "Ekstremni pojavi se v zadnjih desetih, petnajstih letih gostijo" Slovenija ima zaradi svoje geografske lege veliko padavin. Posledično imamo tudi dovolj podzemnih voda, ki so glavni vir oskrbe prebivalstva s pitno vodo.
  11

  Kazalo