Gre za zaključna dela pri prenovi tega 180 metrov dolgega cestnega odseka, so sporočili z mestne občine Novo mesto. Obvoz so uredili prek Šmihelskega mosta, po Ljubljanski, Mirnopeški in Straški cesti ter naprej prek Prečne, Straže, Jurke vasi, Potoka in Srebrnič ter v obratni smeri. V primeru okrepljenih prometnih tokov bodo na obvozu promet usmerjali ročno, so dodali.

Obnavljali bodo zahodno mestno vpadnico. Foto: Mestna občina Novo mesto
Obnavljali bodo zahodno mestno vpadnico. Foto: Mestna občina Novo mesto

Med omenjeno prometno zaporo bodo zamenjali vso voziščno konstrukcijo te mestne vpadnice. Opravili bodo grobo in fino asfaltiranje ter uredili cestni vodni odtok.

Izvajalec bo avtobusom podnevi omogočil dostop do osrednje mestne avtobusne postaje prek gradbišča, ponoči bodo za nadomestno postajališče uporabljali avtobusno postajo v Šmihelu.

Promet na omenjenem cestnem odseku bodo sprostili v petek, 28. aprila. V soboto in nedeljo, 6. in 7. maja, bo sledilo še zaključno asfaltiranje vozišča s spremljajočo popolno zaporo na odseku od prehoda za pešce, ki nad križiščem z Ulico Slavka Gruma povezuje Irčo vas in Drsko, do križišča pri glavni avtobusni postaji.

Gre sicer za 1,2 milijona evrov vredno naložbo, ki obsega še gradnjo kolesarske steze in pločnika, pripravo komunalnih vodov, ureditev javne razsvetljave ter rekonstrukcijo križišča pri avtobusni postaji. V večjem deležu jo financira Direkcija RS za infrastrukturo, preostanek sredstev pa je zagotovila mestna občina, so še zapisali na občini.