Župan Kostelec. Foto: MMC RTV SLO/Alenka Stražišar Lamovšek
Župan Kostelec. Foto: MMC RTV SLO/Alenka Stražišar Lamovšek
Sorodna novica Župan Šentruperta tudi uradno potrdil svoj odstop

Kostelec je o preklicu odstopne izjave v petek obvestil člane občinskega sveta in nadzornega odbora ter sodelavce na občinski upravi. "Po proučitvi vseh nadaljnjih korakov, zaradi še vedno težkih sodnih postopkov, po pogovoru s sodelavci na občinski upravi in s člani občinskega sveta sem po premisleku sklenil, da je za Občino Šentrupert bolje, da skupaj v isti sestavi nadaljujemo delo do konca tega mandata. Predčasne volitve bi zagotovo vsaj malo prekinile ali upočasnile uspešno uresničevanje zastavljenih ciljev v tem mandatu, česar pa si nihče ne želi," je pojasnil ob tem.

Kostelec, ki je bil izvoljen kot kandidat SDS-a in občino vodi prvi mandat, je odstopno izjavo podal na seji občinskega sveta 31. marca. Po neuradnih informacijah STA naj bi odstop napovedal ob razpravi in nestrinjanju z nekaterimi občinskimi svetniki.
Ob odstopu je navedel, da se bo Šentrupert zaradi ugodnejšega finančnega položaja kot ob začetku njegovega mandata lahko razvijal hitreje in bolje ter v korist večine občanov.