Foto: Občina Tolmin
Foto: Občina Tolmin
Sorodna novica V plazu na Tolminskem se je premaknilo 10.000 kubičnih metrov materiala

Na Občini Tolmin so pojasnili, da je sanacija plazu potekala po predvidenem načrtu in brez težav. Izvajalec je plazino drobil na manjše frakcije in jo odlagal na območje pod cesto, ki je bilo že sicer degradirano zaradi plazu. Sanacijo so v tem tednu končali predčasno, zato popolna zapora nižje ležeče ceste v Čadrg ni več potrebna.

Na cesti v dolino Polog morajo zaradi daljše neuporabe opraviti še temeljita vzdrževalna dela. Med drugim bodo sanirali dva podporna zidova. Dela naj bi potekala še do 8. junija, do takrat ostaja zaprta tudi spominska cerkev Svetega Duha v Javorci. Zaradi gradbenih del na komunalni infrastrukturi ostaja zaprta tudi pešpot med parkiriščem Štrklepce in vstopno točko v Tolminska korita.

Iz Zavoda za turizem Dolina Soče pa so sporočili, da bodo v petek za obiskovalce odprli Tolminska korita, ki so bila zaradi sanacije plazu v zadnjih tednih preventivno zaprta. Na parkirišču pri vstopni točki v korita so tudi odstranili nasip, ki so ga preventivno postavili po sprožitvi plazu.

V Tolminskih koritih, kjer so v lanski sezoni našteli rekordnih 121.000 obiskovalcev in prvič uvedli tudi omejitev obiska, tako vendarle začenjajo sezono. Obiskovalcem tudi letos priporočajo vnaprejšnji nakup vstopnic po spletu.

Foto: Občina Tolmin
Foto: Občina Tolmin