Za obisk velja enosmerni ogled Tolminskih korit z vstopom pri blagajni. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Za obisk velja enosmerni ogled Tolminskih korit z vstopom pri blagajni. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Od petka, 24. maja bodo Tolminska korita spet odprta. Na dvokilometrski pohod, ki traja približno uro in pol, se bodo obiskovalci v maju lahko podali vsak dan med 9. in 19. uro, od junija naprej se bodo vrata odprla že ob 8. uri.

Ker želijo, da bo obisk za vse obiskovalce prijetno doživetje, so uvedli omejitev obiska. V posameznem terminu je vstop tako omogočen določenemu številu obiskovalcev. Vstopnico lahko kupijo na blagajni vstopne točke v Tolminska korita in po spletu.

Priporočajo predvsem nakup po spletu, saj si tako obiskovalci lahko rezervirajo termin in se izognejo čakalni vrsti na blagajni. V primeru razprodanega termina lahko vstopnico kupijo za vsak naslednji prosti termin.

Skupine lahko opravijo rezervacijo termina na spletnem obrazcu, najmanj tri delovne dneve pred prihodom.

Odrasli morajo maja in junija za vstop odšteti osem evrov, julija in avgusta pa 10 evrov.

Parkirati je mogoče na plačljivem parkirišču P1 – pri okrepčevalnici Tolminska korita, do katere se pripelje po cesti iz Tolmina skozi Zatolmin – do zapolnitve mest ali na P2 na koncu Tolmina, v smeri Zatolmin. Pot se peš nadaljuje po asfaltni cesti skozi vas, saj je pešpot med P2 do vstopne točke v Tolminska korita neprehodna zaradi gradbenih del. Prav tako ostaja zaprta in neprevozna cesta v dolino Polog do spominske cerkve svetega Duha v Javorci – predvidoma do 8. junija.