Foto: BoBo
Foto: BoBo
Sorodna novica Janković: Prepričan sem, da bo Golob izpolnil pričakovanja. Ne bo treba novega obraza.

Proti enemu od lastnikov zemljišča ob hipodromu Stožice je župan Mestne občine Ljubljana (Mol) Zoran Janković zaradi obrekovanja vložil zasebno tožbo. Vložil jo je proti Urošu Jernejcu in njegovemu sinu, in sicer na podlagi izjav v posnetku, v katerem ga ta dolži korupcije iz leta 2008 ob gradnji stoženskega športnega objekta, kar, kot pravi, posega v njegovo dobro ime.

"To, kar on razlaga, je bilo leta 2008. 16 let je potreboval, da se spomni, da sem jaz zahteval koruptivno dejanje od njega," je pojasnil Janković.

Posnetek je pridobila preiskovalna komisija DZ-ja o kanalu C0, skrivoma pa naj bi ga posnel Jernejc ob obisku uslužbenke oddelka za razpolaganje z nepremičninami MOL-a Špele Mazej. Mazejevi preiskovalna komisija očita, da je delala po navodilih Jankovića. "Če se je nekomu uspelo dogovoriti z 200 lastniki, a potrebuje navodila? Mi bomo prej ali slej prišli do gradbenega dovoljenja," je komentiral ljubljanski župan.

Sorodna novica Uslužbenka ljubljanske občine naj bi na zaslišanju preiskovalne komisije DZ-ja krivo pričala

Za dograditev kanala manjka še 130 metrov pri hipodromu Stožice, kjer je eden od lastnikov prav Uroš Jernejc. Če se jim ne bo uspelo dogovoriti o odkupu zemljišča, bo občina zelo verjetno vložila zahtevo za razlastitev, kar pa lahko močno podaljša gradnjo kanala. Poleg tega je sodišče nedavno ugodilo eni od lastnic zemljišča na trasi kanala C0, da lahko postane stranka v postopku.

"Kaj bo ministrstvo odločilo, ne znam povedati, se bo videlo. Mi se bomo po tem ravnali. Potem ko dobimo neko odločbo, imamo tudi pot naše pritožbe na upravno sodišče, in potem se bo zgodilo to, kar bo sodišče odločilo," je sklenil župan.

Če pozitivno odloči tudi ministrstvo, se lastnica lahko pritoži na sklep Arsa, ki je leta 2015 in 2016 odločilo, da študija vplivov na okolje za kanal C0 ni potrebna.