Foto: BoBo
Foto: BoBo

Župan Zoran Janković je mnenja, da bodo podjetja zaradi tega še bolj motivirana za doniranje in vračanje denarja v okolje. V skupščini Javnega holdinga Ljubljana so ob ljubljanskem županu tudi župani občin Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Horjul, Medvode in Škofljica.

Poudaril je, da se direktorji sami odločajo o donacijah, saj s tem krepijo svojo blagovno znamko. "Naloga direktorjev v holdingu je, da so podjetja najboljši servis našim občankam in občanom, da so cene primerne, in če ustvarijo dobiček, to vračajo v okolje, torej v socialo, kulturo, šport," je povedal. Ponovil je tudi, da stoji za svojimi direktorji in njihovimi odločitvami ter da jih podpira še naprej.

Direktorje je ob tem pozval, naj že odobrena sponzorska sredstva podvojijo, "da pokažejo, da jih akcija, ki je bila pri županu, ni preplašila". "Če me poskušajo ovaditi, se sprašujem, zakaj niso izbrali primera, kjer je šlo za dva milijona evrov donacij prebivalcem Sneberskega nabrežja," je dejal. Zaradi posledic avgustovskih poplav je namreč poslal prošnjo več kot 100 podjetjem, ki delujejo v Ljubljani, naj donirajo Zvezi prijateljev mladine, ki je nato denar razdelila med prizadete prebivalce.

"Hišna preiskava je bil čezmeren ukrep"

Janković je ponovil, da je policija hišno preiskavo opravila izjemno korektno, "ampak za take papirje jim ni treba hoditi k meni domov, napisali bi dopis, pa bi vse dobili". Meni pa, da je šlo pri hišni preiskavi na njegovem domu za čezmeren ukrep. "Gre za zastraševanje," je dejal.

Kriminalisti so prejšnji torek opravili hišne preiskave zaradi suma kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in korupcije, med drugim tudi na Mestni občini Ljubljana in pri Jankoviću doma. Župana med drugim preiskujejo zaradi donacij podjetij Voka Snaga in Energetika Ljubljana Nogometnemu klubu Olimpija.

Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

Predstavil se je novi direktor mestne uprave Miha Verbič

Na novinarski konferenci se je predstavil tudi novi direktor mestne uprave Miha Verbič. Dejal je, da je v MOL-u zaposlen 12 let, zadnja tri leta je delal kot namestnik vodje sekretariata mestne uprave, od oktobra pa je mestno upravo vodil kot vršilec dolžnosti. Njegov cilj kot direktor pa je nadaljevanje odličnega dela nekdanje direktorice Urše Otoničar ter skrb za zakonitost, transparentnost, gospodarnost, ekonomičnost vseh postopkov v mestni upravi.

Janković je povedal, da je ponosen, da je Verbič postal direktor, saj je izjemno operativen in odgovoren. "Cenim njegov pogum, da se je odločil in sprejel povabilo. Dejstvo je, da je Miha moj izbor," je še dodal.