Zoran Janković. Foto: BoBo
Zoran Janković. Foto: BoBo

Župana Ljubljane Zorana Jankovića sicer zanima, od kod prihajajo protestniki in koliko je med njimi Ljubljančanov, je povedal na redni novinarski konferenci.

Sorodna novica Janković: Najljubše bi mi bilo, če bi bil protikandidat Janez Janša

Protestniki so pred ponedeljkovo sejo mestnega sveta županu očitali nedemokratično vodenje občine, preprečevanje razprav v mestnem svetu, kaotično stanje v Zdravstvenem domu Ljubljana in gradnjo kanalizacijskega kanala C0, ki mu protestniki nasprotujejo.

Sorodna novica Pred sejo MOL-a znova protest zaradi kanala C0 in razmer v ZD Ljubljana

Janković je komentiral, da se na protestih, ki jih v zadnjem času prenaša nacionalna televizija, pojavljajo isti ljudje, a ponovil, da ima vsak pravico, da "pride, pove svoje mnenje in žvižga".

Ponosen je, da so na lokalnih volitvah vedno zmagali v prvem krogu. "Zame je to v bistvu referendum, saj sem ves čas zagovarjal tri projekte, za katere sem vedel, da so lahko problematični, to so kanal C0, sežigalnica in zdravstvo v Ljubljani," je ponovil.

Na očitke o nedemokratičnem vodenju občine pa je dejal, da v pravni in demokratični državi odloča večina. "Opozicija ima pravico, da pove svoje mnenje, na koncu pa se vidi bistvena razlika med pozicijo, torej Listo Zorana Jankovića, Gibanjem Svoboda in SD-jem, ki prevzemajo odgovornost za razvoj, in drugimi, ki so proti vsemu," meni.