Volivci bodo zaradi maratona zaprte ceste lahko prečkali peš in z invalidskimi vozički, dostop z avtomobili pa ne bo mogoč. Foto: BoBo
Volivci bodo zaradi maratona zaprte ceste lahko prečkali peš in z invalidskimi vozički, dostop z avtomobili pa ne bo mogoč. Foto: BoBo

Ljubljanski župan Zoran Janković je dejal, da maratona ne morejo prestaviti. Po njegovih besedah so organizatorji skupaj z Državno volilno komisijo (DVK) pregledali traso maratona že pred njihovim pozivom, naj razmislijo o možnosti prestavitve termina maratona. V prihodnjih dneh se bodo z DVK-jem sestali še enkrat.

Za večino volišč v Ljubljani Janković ne vidi težav. Dostop do volišč pa bodo uredili tako, da bodo volivci za prečkanje zaprtih cest morali počakati, da kolona tekačev odide mimo, nato pa jih bodo prostovoljci spuščali čez cesto.

Opozoril je, da po zaprtih cestah dostop z avtomobili ne bo mogoč do trenutka, ko bodo ceste spet odprli. Ceste bodo odpirali postopoma, takoj ko bo zadnji tekač odtekel, bodo cesto odprli. Ves dan bo zaprt le center mesta. "Ampak po centru mesta moraš tako ali tako peš," je dejal Janković.

DVK je prejšnji torek pozval organizatorje ljubljanskega maratona, naj zaradi sovpadanja datuma maratona s predsedniškimi volitvami 23. oktobra ali omogočijo nemoten dostop do volišč ali razmislijo o možnosti prestavitve termina maratona. Organizatorji so se odzvali naslednji dan in zapisali, da o novem terminu ne razmišljajo.

Ljubljanski maraton ne bo prestavljen