V Ljubljani bo od 16. novembra na voljo brezplačno parkiranje na vseh zunanjih javnih parkiriščih. Foto: BoBo
V Ljubljani bo od 16. novembra na voljo brezplačno parkiranje na vseh zunanjih javnih parkiriščih. Foto: BoBo

"Ker bo v skladu z novimi ukrepi vlade od ponedeljka naprej zaustavljen javni potniški promet, bomo v Ljubljani od 16. do 30. novembra 2020 omogočili brezplačno parkiranje na vseh zunanjih javnih parkiriščih in parkirnih mestih," so sporočili iz ljubljanske mestne občine.

V ponedeljek ustavitev potniškega prometa, dovoljen prevoz sodelavcev

Že ob prvem zaostrovanju ukrepov je občina konec oktobra Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Ljubljana dala na razpolago 100 parkirnih dovolilnic za zaposlene za parkiranje na parkirnih mestih v okolici UKC-ja.

Medtem pa so iz Mestne občine Maribor sporočili, da tokrat ne bodo ponudili možnosti brezplačnega parkiranja v belih conah, saj v spomladanskem valu prebivalci mesta s parkiranimi dovolilnicami niso našli praznih parkirnih mest.

Se bodo pa mestne občine, članice druženja mestnih občin v ponedeljek sestale na eni od rednih skupščin, na katerih se sicer redno usklajujejo pri sprejemanju ukrepov za zajezitev epidemije in omilitev njenih posledic.

"Glede na nove ukrepe, ki jih je sprejela vlada, bo v ponedeljek dopoldne potekala videokonferenčna seja skupščine Združenja mestnih občin Slovenije. Na usklajevanju bodo župani opravili pregled dosedanjega izvajanja ukrepov in dogovorili morebitne nove skupne ukrepe vseh 11 mestnih občin," so dejali. O sprejetih odločitvah bodo javnost obvestili v ponedeljek.