Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Skupščina Salusa pred dnevi ni podprla nakupa Farmadenta in tako je mariborska občina ostala brez načrtovanih sedmih milijonov evrov. Potreben je rebalans proračuna, o katerem bodo občinski svetniki odločali konec meseca.

Sorodna novica Pred lastniki Farmadenta pomembne odločitve

"V proračunu se je povečal prihodek od prodaje premoženja, nekaj pa je še iz ostanka sredstev na računu preteklega leta," je pojasnila Mateja Cekič, vodja urada za finance na Mestni občini Maribor in predsednica nadzornikov v Farmadentu.

A tu gre za namenska sredstva, ki bodo umanjkala drugje, vprašanje pa je tudi, ali bo občini uspelo prodati dovolj premoženja – torej nepremičnin, da bo pokrila razliko. Kako se odzvati po neuspešni prodaji, bodo še ta teden odločili lastniki, mariborska in pet okoliških občin. "Kar zadeva nadaljnje poslovanje, za zdaj podjetje posluje nemoteno, normalno oskrbuje svoje kupce. Nadaljnje strategije pa bodo dorekli lastniki, skupaj s poslovodstvom. V tem tednu je tudi sklican sestanek z lastniki in tu se bodo potem začele sprejemati odločitve," je dejala Cekič.

Scenarijev je več, mogoča je vnovična prodaja, pa tudi skrajna možnost – likvidacija družbe. To po odhodu Jurija Pivke začasno vodi mestna svetnica Jelka Kolmanič. Najkasneje na začetku marca pa bo imel Farmadent novega direktorja, nadzorniki bodo izbirali med štirimi kandidati.

Po propadu prodaje Farmadenta Maribor v rebalans proračuna