Bo Kalič spet zaživel? Foto: Radio Koper
Bo Kalič spet zaživel? Foto: Radio Koper

Te dni se je iztekel rok za nezavezujoče zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin na nekdanjem smučišču Kalič v neposredni bližini Postojne. Nekdaj priljubljeno primorsko smučišče že več let sameva, njena zadnja lastnica, družba Lepi kraji, je dobro leto dni v stečaju, nekdanji gostinski objekt in smučarske naprave pa žalostno propadajo.

Kaliču se morda obetajo boljši časi. Stečajni upravitelj družbe Lepi kraji Janko Maček je namreč potrdil, da je po pošti prejel šest nezavezujočih ponudb za nakup nekdanjega smučišča. Tri ocenjuje kot resne in se bo s pošiljatelji v naslednjih dneh neposredno pogajal. Za zdaj sicer ponudnikov ne želi razkrivati, je pa povedal, da vsi prihajajo iz Slovenije oziroma širše regije, eden menda celo iz Postojne, vsi pa imajo izkušnje s področja turizma in gostinstva. Zadnjo besedo pri prodaji bo imela največja ločitvena upnica - Faktor banka. Klavrno stanje na Kaliču pa bi radi uredili tudi na Občini Postojna.

Tiskovni predstavnik Robi Pavšič je z dejavnostmi v povezavi s prodajo seznanjen: "Želimo si, da bi Kalič dobil resnega lastnika, ki bi vedel, kaj z njim početi, in bi imel tudi kapital, da bi vanj vlagal."

Pravi še, da občina v lastniško strukturo ne bi vstopila, da pa je projektna skupina pripravila razvojni načrt, ki bi ga z veseljem odstopila potencialnemu kupcu. Lokacija je namreč zelo zanimiva in bi lahko klubom in reprezentancam nudila možnost kakovostnih priprav.