Notranjska
slice
Postojnski občini mora ministrstvo za obrambo plačati nadomestilo za območje Počka
Vrhovno sodišče končalo večletni spor, 12. oktober 2018 ob 16:16 Ministrstvo za obrambo mora po odločitvi vrhovnega sodišča postojnski občini plačati 1,3 milijona evrov nadomestila za uporabno stavbnega zemljišča (NUSZ) za območje Počka.
11
Kdo bo kupil nepremičnine in znamko Mali princ družbe Iles v stečaju?
8
23. september 2018 ob 12:40 V začetku januarja so pod vodstvom stečajnega upravitelja Ilesa Janeza Goloba stekle dejavnosti za prodajo nepremičnin te spodnjeidrijske družbe.
Festival Plavajoči grad pregnan z gradu Snežnik
23
6. september 2018 ob 17:21 Društvo ljubiteljev gradu Snežnik in festival Plavajoči grad morata po dveh letih zapustiti grajske pristave – tako je odločilo ministrstvo za kulturo, ki ima Snežnik v lasti.
V Jelšanah krajani s protestnim prečkanjem ceste opozarjajo na nevzdržno gost promet
13
1. september 2018 ob 13:54 V kraju Jelšane, skozi katerega teče ena glavnih cestnih povezav s Hrvaško, so prebivalci pripravili miren protest, s katerim so opozorili na velike težave, ki jih imajo predvsem v času turistične ...
Filmski Kon'c avgusta v Cerknici podčrtan z naravoslovjem
24. avgust 2018 ob 17:02 V Cerknici za slovo od poletja in pester uvod v sezono Kulturnega doma Cerknica pripravljajo festival Kon'c avgusta – odprli ga bodo nocoj in bo trajal vse do 29. avgusta.
Sanacija preliva bo zaščitila ribe v Cerkniškem jezeru Ribiška družina Cerknica se bo v drugi polovici avgusta lotila interventne sanacije preliva v ribniku Rešeto, namenjene ohranjanju ribjega življa v Cerkniškem jezeru.
3
Zaradi nujne sanacije brežin popolna zapora ceste med Godovičem in Idrijo Za mesec dni do 20. avgusta bo za ves promet zaprta glavna cesta Spodnja Idrija - Godovič v Zali. Zapora je nujna zaradi padajočega kamenja s previsne skalnate brežine.
24
Občinski svet: Kemis mora zapustiti Vrhniko Prokurist podjetja Kemis Emil Nanut je vrhniškemu občinskemu svetu, ki želi izseliti Kemis iz Vrhnike, predstavil dejavnosti dobro leto po požaru, ki je precej uničil obrat za predelavo kemičnih ...
17
Ali bo postojnski občini uspelo zapreti vojaško vadišče Poček? Občina Postojna bo po 23. decembru letos odpovedala dogovor o uporabi vojaškega vadišča Poček med Postojno in ministrstvom za obrambo, ki je bil podpisan leta 2004.
77
V Postojni odkrili spominsko ploščo skladatelju Srebotnjaku Na pročelju hiše na Ljubljanski cesti 26 v Postojni, v kateri se je leta 1931 rodil eden najvidnejših sodobnih slovenskih skladateljev in pedagogov, v letu 2010 umrli Alojz Srebotnjak, so včeraj ...
SV zavrnil očitke postojnske občine, da vojska na Počku krši dogovore Slovenska vojska (SV) postojnski občini pojasnjuje, da dejavnosti na vadišču Poček vojska izvaja skladno z vsemi veljavnimi in obvezujočimi predpisi.
18
Leto dni po požaru v Kemisu: Tovarna spet obratuje, krajani je nočejo več Leto dni od požara v vrhniškem podjetju za predelavo kemičnih odpadkov Kemis obnova objekta še poteka, ta naj bi bil veliko varnejši kot pred požarom. Bližnji potok Tojnica je očiščen.
26
Cankarjevi dnevi prinašajo njegovega duha na Vrhniko in v Celje Te dni sta Vrhnika in Celje v znamenju Cankarjevih dnevov, v katere je uvedel tradicionalni pohod po Vrhniški poti, s prireditvami pa bodo do konca maja počastili Ivana Cankarja, ki se mu bodo vse ...
2
Neznane snovi, ki je povzročila pogin rib v Tojnici, niso odkrili Kemijske a nalize vzorcev vode iz potoka Tojnica niso pokazale prisotnosti nevarnih snovi ali kemikalij, ki so povzročile ponedeljkov pomor rib, je sporočil operativni vodja mobilnega laboratorija ...
8

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:40 Primorska kronika, oddaja TV Koper-Capodistria
19:00 Tuttoggi I

TV Maribor

18:40 Primorska kronika, oddaja TV Koper-Capodistria
19:00 Umor, je napisala (III.): Neporavnani računi, ameriška nanizanka, 3/22

Radio Koper

18:00 Lokalne volitve
18:45 Napovednik programa

Radio Maribor

17:00 Soočenje - Maribor
19:00 Večerni radijski dnevnik
Kazalo