Cerkniško jezero z okolico navdušuje obiskovalce. Foto: MMC RTV SLO
Cerkniško jezero z okolico navdušuje obiskovalce. Foto: MMC RTV SLO

Dan Notranjskega parka na Cerkniškem jezeru se je začel z delavnico naravoslovne fotorafije in ne bo klasična veselica, kakršnih smo vajeni, pravi direktor parka Matevž Podjed. "Gre za z naravno in kulturno dediščino prežet dogodek. Tisto dediščino, ki daje tem krajem veliko vrednost. To bo mogoče na enem mestu in na en dan doživeti, si ogledati in tudi okusiti."

Ljubitelji kolesarjenja lahko izbirajo med izletoma po Menišiji ali Rakovem Škocjanu, kulturni program bo prežet s kulturno dediščino parka, predstavili in prikazali bodo tudi notranjske tradicionalne obrti in hrano. Ljubitelji naravoslovja se bodo lahko udeležili strokovnega botaničnega izleta z ogledom rastlin - dvoživk, lahko pa bodo za en dan postali tudi ornitologi. "Cerkniško jezero je z vidika varstva ptic eno najpomembnejših območij. Ljudje bodo šli po jezeru, gledali skozi daljnoglede, potem pa si bodo lahko ogledali tudi, kako poteka obročkanje ptic, za kar bodo poskrbeli kolegi iz Prirodoslovnega muzeja," še dodaja Podjed.

Poleg tega bodo lahko obiskovalci po jezeru zapluli s tradicionalnim drevakom ali kanujem, se sprehodili ob jezerskih izvirih ali vstopili v podzemlje Križne jame.

Dan notranjskega parka na Cerkniškem
Dan notranjskega parka na Cerkniškem