ZD Logatec. Foto: TV Slovenija
ZD Logatec. Foto: TV Slovenija

Zaradi večjega zdravstvenega doma ne bo nič več ambulant, le obstoječe se bodo razširile. Predvsem pediatrične so potrebovale več prostora, zdaj bodo lahko zagotovili ločeno obravnavo otrok z nalezljivimi boleznimi. V novem delu bodo tudi zobozdravniki in medicina dela, svoj prostor pa bosta dobila še patronažna služba in logoped, ki sta bila zadnja leta na drugi lokaciji.

Štirje pediatri so se prej izmenjevali v dveh ordinacijah, zdaj bo imel vsak svoj prostor. Posledično ne bodo več v časovni stiski, razloži direktorica ZD-ja Logatec Urška Tomič: "Prej so morale ambulante končati do določene ure, da je lahko popoldanska izmena začela, zdaj bodo lahko svoje delo dokončali in namenili kako uro več za paciente."

Izgradnjo prizidka je plačala Lekarna Ljubljana, Občina Logatec je prispevala svoj delež v obliki stavbne pravice. Dve nadstropji je uredil in opremil zdravstveni dom s privarčevanim denarjem, polovico je pri tem prispevalo ministrstvo. Naložba je vsega skupaj vredna 2,3 milijona evrov.

Dela pa še niso končali. Zdaj, ko je urejen prizidek in se je v starem delu stavbe sprostilo nekaj prostora, bodo tudi ta del obnovili in tako prišli do večjih ambulant za družinske zdravnike, prav tako bodo prenovili urgenco. Dela bodo začeli še letos, za ta namen imajo v zdravstvenem domu privarčevanih še milijon evrov.

Sicer pa je ZD Logatec eden redkih, ki nima kadrovske stiske, dobro so organizirani in sprejemajo tudi nove paciente.