Joshua Andrej Brilly je Aleša Bržana in Borisa Popoviča pozval k sodelovanju v dobrobit Kopra in razvoj občine. Foto: Tjaša Škamperle
Joshua Andrej Brilly je Aleša Bržana in Borisa Popoviča pozval k sodelovanju v dobrobit Kopra in razvoj občine. Foto: Tjaša Škamperle

Odzvala sta se povabilu najemnika prostorov na Prešernovega trgu, kjer deluje t. i. Center obilja. Joshua Andrej Brilly ju je pozval k sodelovanju.

"Vse tri potrebujemo, da naredimo to igro perfektno. Prestopite in zmagajte skupaj za Koper," jih je pozval Brilly.

Ko sta slišala apel gostitelja, naj se povežeta v zmagovalno trojico, v kateri bi bil tudi Gašpar Gašpar Mišič, je bilo po njunem odzivu jasno, da takšna želja ni uresničljiva.
"Odzval sem se povabilu, a niti slučajno ne nameravam tu sklepati nekih dogovorov s tabo, Aleš, niti slučajno," je dejal Popovič.

"Že pred volitvami sem povedal, da si želim sodelovanja. Če je to zdaj ta korak, ga pozdravljam, a z razumno mero previdnosti", je komentiral Bržan.

Oba sta v pričakovanju odločitve Upravnega sodišča, ki mora o Popovičevi pritožbi odločiti v prihodnjih dneh. "Mi smo želeli le prešteti glasove, razlika je bila minimalna, nepravilnosti so bile ogromne. Kar bo sodišče odločilo, tudi na nadaljnjih inštancah, bomo spoštovali," je ponovil Popovič.

"Želim si čimprej začeti normalno izvajati program, ki smo si ga zastavili, in po odločitvi Upravnega sodišče si želim čim manj obremenjeno začeti delati," pričakuje Bržan.

Bržan in Popovič sta se srečala v prostorih, ki jih ima gostitelj v najemu od podjetja v stečaju. Upraviteljica ga bo poskusila prodati. Predkupno pravico lahko uveljavlja tudi občina, ali jo bo, bo znano prihodnji teden na javni dražbi.