Foto: Terme Čatež
Foto: Terme Čatež

V Termah Čatež so se o prodaji Aquapark Hotela v Žusterni pred slabima dvema letoma že dogovorili z enim kupcem, podjetjem Pica 33. Kot kaže, ga prodajajo drugemu. Gre za družbo AK Net iz skupine Elta. Nesojeni kupec toži prodajalca in vztraja, da je bila pogodba sklenjena, čeprav podpisa ni bilo, novi potencialni kupec pa je medtem oddal zavezujočo ponudbo in čaka na morebitno sklenitev pogodbe. Občina Koper se za uveljavitev predkupne pravice ni odločila.

V Termah Čatež prodajajo Aquapark Hotel Žusterna že precej časa, zadnji dve leti pa so prizadevanja okrepili. Konec avgusta leta 2022 so nameravali z družbo Pica 33 podpisati predpogodbo, a so se pol ure pred podpisom spomnili, da so pozabili obvestiti svet delavcev oz. sindikat. Podpisa tudi pozneje ni bilo, čeprav so nesojenemu kupcu zagotavljali in ga spodbujali v prepričanju, da so še vedno zainteresirani za prodajo.

Cena znaša šest milijonov in pol

Sredi letošnjega januarja so k oddaji zavezujoče ponudbe pozvali družbo AK Net, ki je v preteklosti že nekajkrat izrazila interes za nakup hotela v Žusterni. Družba je še isti mesec oddala zavezujočo ponudbo, v kateri je sprejela vse pogoje prodajalca, vključno s ceno. Ta znaša šest milijonov evrov in pol.

Občina je ponudbo za odkup nepremičnin prejela 14. februarja. Odločila se je, da predkupne pravice ne bo uveljavila. Svoj odgovor je tudi že sporočila prodajalcu.

V družbi AK Net pravijo, da imajo jasno vizijo razvoja Hotela Žusterna, od katerega bosta imela korist tako lokalni turizem kot lokalna skupnost. Pogodba še ni sklenjena, sodišče tudi še ni sprejelo sodbe.