Zaradi težav pri dobavi materialov z deli zamujajo nekaj mesecev, a bo postaja dokončana še pred glavno turistično sezono. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Zaradi težav pri dobavi materialov z deli zamujajo nekaj mesecev, a bo postaja dokončana še pred glavno turistično sezono. Foto: TV SLO, zajem zaslona

Stara avtobusna postaja, ki si tega imena pravzaprav niti ni zaslužila, ni bila v ponos v največjemu mestu v Slovenski Istri, ki je hkrati tudi vstopna točka najbolj turističnega območja v državi. Ravno zato se Koprčani, in ne le oni, nove pridobitve zelo veselijo.

"Je bil že čas? Ja, vsekakor. To je pridobitev za Koper. Po 40 letih, da dobimo tudi mi nekaj."
"Zelo, ampak ima eno veliko pomanjkljivost. Nima niti enega samega sončnega kolektorja gor. Pa toliko električnih avtobusov imamo."

Uporabniki avtobusnih storitev se bodo najbolj razveselili strehe nad glavo, ki je dosedanja postaja ni imela. Nadstrešek elipsaste oblike v velikosti 55 x 24 metrov v teh dneh že dobiva pravo podobo.

"Vsi projekti v teh dveh letih so doživeli zamudo, tako da tudi ta projekt se je malo zavlekel, ampak bo končan pred začetkom turistične sezone oz. poletne sezone. Danes je že vidna konstrukcija. Počasi se nadaljuje s tem, da se projekt obleče," je povedal župan Kopra Aleš Bržan.

Poleg 14 nadkritih peronov bodo nove pridobitve predvsem sodobne sanitarije, kolesarnica in druga infrastruktura. "Čakalnica, ki bo namenjena čakajočim na avtobusni postaji. Prodaja kart. Gostinski objekt, ki bo tudi bolj spodoben od te ponudbe, ki je bila doslej tam. Skratka vstopna točka v mesto, ki kaže, kakšno mesto smo," je povedal Bržan.

Naložba bo občino stala slab milijon evrov, še nekaj več pa bosta primaknili država in Evropska unija.

Zamuda pri gradnji avtobusne postaje Koper