Novi koprski župan Aleš Bržan. Foto: Mestna občina Koper
Novi koprski župan Aleš Bržan. Foto: Mestna občina Koper

Novi koprski župan Aleš Bržan je prevzel posle od Borisa Popoviča, s katerim sta dopoldan opravila primopredajo. Nekdanji župan je novoizvoljenemu ob tej priložnosti na kratko predstavil delovanje občinske uprave ter pomembnejše projekte in naložbe.

Novi župan se je nato sestal še z direktorico občinske uprave Sabino Mozetič in predstojniki posameznih uradov. Tem je naročil, naj takoj začnejo pripravo proračuna za prihodnje leto 2019, ker, kot je dejal, projekti in delovanje vseh organizacij, ki so vezani na občinske razpise, ne smejo zastati. V prvih treh mesecih bo imela občina začasno financiranje.

"Sem zadovoljen. Opravil sem tudi kratek pogovor s predstojniki uradov in verjamem, da bomo začrtali dobro sodelovanje za naprej. Sestal sem se tudi z nekdanjim županom Borisom Popovičem, s katerim sva poklepetala o tekočih projektih in področjih delovanja občine, na katere moramo biti pozorni tudi v novem mandatu," je ob tem povedal novi koprski župan.

O sklepanju koalicij pa Aleš Bržan pravi: "Vsi so dobili vabilo k sodelovanju, saj sem to večkrat povedal tudi v marsikaterem mediju in so tudi še naprej vabljeni vsi, ki bi radi pomagali na tak ali drugačen način. Delamo skupnost in upamo, da bomo delali skupaj eno dobro lokalno skupnost."

Boris Popovič se bo po petkovi zavrnitvi na občinskem svetu zdaj lahko obrnil na Upravno sodišče, ki bo moralo odločiti v 30 dneh po prejemu tožbe.