Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Na koprski občini nekaj sanacij sicer še vedno izvajajo, vendar vse v okviru rednih del pristojnih služb. Podobno je v občini Izola. Večje škode niso utrpeli niti v občini Piran, kjer so posledice neurja že sanirali.

Še najslabše so jo odnesli Ortopedska bolnišnica Valdoltra ter Hotel Piran in Hostel Korotan. Voda je namreč zalila nekaj notranjih prostorov bolnišnice v Valdoltri, padlo drevo pa je poškodovalo del strehe in v celoti uničilo zasteklitev. Podatkov o finančnih posledicah škode še nimajo.

Namestnik direktorja Hotela Piran Aleksander Pinter je pojasnil, da jim je delno odkrilo streho, poškodovana so polkna. Do zdaj so zagotovili varnost promenade ob hotelu, sanacijo pa bodo nadaljevali v prihodnjih dneh in dokončali po koncu sezone.

Točnih podatkov o finančnih posledicah neurja še nimajo, po Pinterjevih ocenah pa jih bo sanacija skupno stala nekaj 10.000 evrov. "Na neurje smo se sicer pripravili, vendar ga ni nihče pričakoval v takšnih razsežnostih," je dejal.

Kampi so jo po podatkih občin odnesli brez škode z večjimi finančnimi posledicami, materialno škodo pa so pristojni večinoma odpravili sproti.