Zunanjo dekoracijo je odstranil nekdanji lastnik Janko Turnšek iz Celja. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Zunanjo dekoracijo je odstranil nekdanji lastnik Janko Turnšek iz Celja. Foto: TV SLO, zajem zaslona

Zunanjo dekoracijo je odstranil zdaj že nekdanji lastnik Janko Turnšek iz Celja. "Nismo mu nasprotovali, ker mislimo, da je to zadeva, ki je bila dotrajana in posledično tudi nevarna v neki nadaljnji fazi razvoja projekta," je povedal novi lastnik objekta Jernej Čopi, ki je direktor podjetja Ensol 360 karting.

Čopi je za TV Slovenija tudi uradno potrdil, da na tej lokaciji načrtujejo zabaviščni park s kartingom: "Diskoteke kot takšne ne bo več, ne izključujemo pa možnosti organizacije posamičnih dogodkov, ki bodo lahko organizirani v prostorih tega t. i. prototipnega zabaviščnega parka," je povedal Čopi.

Ljubitelji Ambasade Gavioli so upali, da bo klub ostal. Drugi so menili, da bi stavba lahko postala kulturno središče, ki ga izolska občina načrtuje že več desetletij, tudi arhitekt, po katerem je klub dobil ime. "Lahko bi ga deloma spremenili in namenili za kulturne dejavnosti, saj je bil tako tudi zasnovan. Tako bi stavbo ohranili," je povedal Gianni Gavioli.

Fotografija je nastala ob 20-letnici Ambasade Gavioli. Foto: Alan Radin
Fotografija je nastala ob 20-letnici Ambasade Gavioli. Foto: Alan Radin

"Tudi če je zasebna lastnina in če bi bil izražen interes, da se to tako uredi, bi verjetno občinski svetniki skozi razpravo, proračun in programe, ki jih sprejemamo, to izpostavili in bi to tudi skozi razpravo potrdili. Je pa lahko več vzrokov, od lokacije do odmaknjenosti mesta, da je to v nekem centru industrije," je povedal Danilo Markočič, župan občine Izola.

Naložba znaša sedem milijonov evrov, izvajala pa se bo v več fazah. Prihodnje leto bodo selili poslovne prostore, zabaviščni park pa bodo predvidoma odprli junija 2025.

Prenova Ambasade Gavioli