Velenjska občina ima več kot petkrat več prebivalcev kot polzelska občina, ki se uvršča med manjše slovenske občine. Foto: BoBo
Velenjska občina ima več kot petkrat več prebivalcev kot polzelska občina, ki se uvršča med manjše slovenske občine. Foto: BoBo

Septembra lani so prebivalci Andraža nad Polzelo na občino posredovali pobudo za priključitev k Mestni občini Velenje. Kot razlog so navedli logistično in siceršnjo povezavo z velenjsko občino. Željo 25 občanov so na občinskih svetih obeh občin upoštevali.

Svetniki obeh občin so na ločenih sejah, ki pa sta obe potekali 29. junija, potrdili odlok o spremembi meje med Občino Polzela in Mestno občino Velenje.

"Občina Polzela je željo občanov, da se priključijo sosednji občini, v celoti upoštevala. Občinski svet je njihovo pobudo sprejel, saj gre za del občine, ki je resnično logistično in tudi drugače bolj vezan na Mestno občino Velenje," je v zvezi s tem pojasnila direktorica občinske uprave polzelske občine Alenka Kočevar.

Odlok je začel veljati 1. julija, vendar mora geodetska uprava v 30 dneh po začetku veljavnosti odloka po uradni dolžnosti evidentirati spremembe podatkov o območjih in imenih naselij v registru prostorskih enot, je še dodala direktorica občinske uprave.

Velenjska občina ima več kot petkrat več prebivalcev kot polzelska občina, ki se uvršča med manjše slovenske občine. Po podatkih statističnega urada je v Občini Polzela 1. januarja letos živelo 6321 občanov, v Mestni občini Velenje pa 33.715 občanov.