Matevž Vuga je SMC-jev kandidat za župana Celja. Foto: SMC
Matevž Vuga je SMC-jev kandidat za župana Celja. Foto: SMC

Po njegovem mnenju si vsi državljani zaslužijo živeti v okolju, ki ni tvegano za življenje in zdravje, Celje pa pri tem ne sme biti nobena izjema. Okoljsko bombo, imenovano stara Cinkarna, je treba začeti reševati čim prej, je dejal. Poudaril je, da se zavzema tudi za ureditev cestne infrastrukture in gradnjo obvoznic, gradnjo večnamenske kulturne dvorane in športnorekreacijskega centra na celjski Špici, razvoj turizma in celostno obnovo Šmartinskega jezera.

"Za župana kandidiram, ker želim več za Celje. Tretje največje mesto v Sloveniji potrebuje razvojni zagon, novo energijo in sveže ideje. Tega mu skupina ljudi, ki ga je vodila zadnjih 20 let, ne more več dati. Čas je za novo generacijo," je še dejal Vuga.
Kandidaturo za celjskega župana je spet predstavil Sandi Sendelbah z nestrankarske liste Odprto Celje, ki je predstavila tudi svojo listo kandidatov za celjski mestni svet. V torek bo svojega županskega kandidata predstavila še Levica. Doslej so kandidaturo za celjskega župana napovedali zdajšnji župan Bojan Šrot, ki se bo kot predsednik Celjske županove liste potegoval za že šesti mandat, kandidat SLS-a je Marko Zidanšek, za SD kandidira Branko Verdev, neuradno pa je kandidat SDS-a Matjaž Železnik.